5 olulist krüptovaluutat peale Bitcoini

Copy
Foto: CCP Marketing

Krüptovaluuta maailm on viimastel aastatel plahvatuslikult kasvanud. Bitcoini, kõige populaarsema digitaalse valuuta väärtus oli $25 ühiku kohta, kui see 2009. aastal esmakordselt turule toodi.

Kuid tänaseks on turule sisenenud mitmeid uusi tegijaid.

Kuigi tänapäeval soovivad paljud inimesed oma raha krüptovaluutasse investeerida, teevad nad seda vähese või üldse puuduva arusaamisega, mida nad tegelikult ostavad.

Siin on nimekiri veel viiest krüptovaluutast, millesse investeerimist võiksite kaaluda, kui olete huvitatud oma portfelli laiendamisest.

Ethereum

Ethereum on avatud lähtekoodiga avalik plokiahelasüsteem, mis on loodud võimaldama arukaid lepinguid ja detsentraliseeritud rakendusi (DApp) klientidelt nii, et nad ei pea enam tuginema ühelgi keskserveril. Samuti on see tänasel päeval populaarsuselt teine krüptovaluuta, kusjuures Etheri märke genereerivad Ethereumi tarkvaraga töötavad kaevandussõlmed.

Litecoin

Litecoin plokiahel on detsentraliseeritud ja avalik tehingute pearaamat käimasolevas plokkide seerias.

Selle lõi Charles Lee kui ühe esimesi krüptovaluutasid pärast Bitcoini edu. Mõningaid kohandusi tehti kiiruse ja kaevandamise tõhususe huvides, et kaevurid saaksid selle kasutamisest kasu.

Kui kaevandatud on üldse vaid 21 miljonit Bitcoini, on Litecoins’il 84 miljonit münti, mis tähendab suuremat pakkumist, kuna need on kiiremad kui Bitcoins!

NEO

NEO asutati 2014. aastal kui AntShares ja kaubamärk muudeti 2017. aastal. NEO platvormi algvara nimetatakse gaasiks, mida saab kasutada tehingutasudeks või rakenduste käivitamiseks NEO süsteemis.

NEO on plokiahelal põhinev projekt, mille eesmärk on muuta digitaalsed varad lihtsamaks ja paremini hallatavaks. See hõlmab nende digiteerimist, haldamise automatiseerimist arukate lepingutega ja lõpuks hajutatud võrguga tõhusa majanduse unistuse elluviimist.

Üks selle krüptovaluuta ainulaadne omadus on, et see pakub kasutajatele dividende, mis makstakse välja selle valuutas (GAS) iga kaevandamise käigus genereeritud uue plokiga.

Erinevalt Bitcoinist, kus tehingute arv on piiratud ühega sekundis, ei ole GAS-märkide kasutamisel piiranguid sellele, kui palju plokke antud ajavahemiku jooksul kaevandada saab.

Ripple

Ripple on detsentarliseeritud ja avatud lähtekoodiga krüptovaluuta, mis loodi 2012. aastal. Süsteem saab Ripple'i võrgus kaubelda teiste valuutadega, nagu USA dollarid, eurod või isegi bitcoinid. Internetis investeerimist saate alustada usaldusväärsete platvormide nagu bitqt abil.

Ripple toimib detsentraliseerimise kaudu finantstehingute jaoks nii digitaalse maksete võrgustiku kui ka krüptovaluutana ilma Bitcoini sarnase keskasutuse omandita.

Sellel on rohkem võimalusi kui ainult kaupade ostmine, kuna see suudab kaubelda erinevate valuutatüüpidega, omades samas kasutajatele juurdepääsetavaid privaatseid (individuaalseid) kontosid.

Dash

Dash kasutab ainulaadset kontseptsiooni “Mixing”, mis katkestab ühenduse sissetuleva makse ja teie aadressi vahel.

Kõik kasutajad peavad registreerimisel esitama oma isikuandmed, kuid tehingud ei vaja neid andmeid, kuna need pärinevad teilt!

Dash on kogu oma eksisteerimise ajal (algselt tuntud kui Xcoin) mitu korda kaubamärki vahetanud enne, kui sai nimeks Darkcoin ja 2015. aastal nimetati lõpuks Dash’iks.

Münt loodi nii arenenud privaatsusfunktsioonidega, et see pakub rohkem anonüümsust kui Bitcoin oleks kunagi ette kujutanud; kõik tänu mixing-tehnoloogiale, kus teie kontole saabuvad või sealt lahkuvad rahad jaotatakse mitmete inimeste vahel, kes neid teevad.

Kokkuvõte

Kui olete huvitatud oma raha investeerimisest, võiksite nimetatud viit krüptovaluutat lähemalt uurida. Need valuutad on kõik erinevad ja igaühel on oma unikaalsed tugevused, mis põhinevad tehnoloogial, mida nad kasutavad tehingute kaitsmiseks ja investoritele turvalisuse tagamiseks.

Ükskõik, kas soovite kiire tehingute kiirusega krüptovaluutat või sellist, mis pakub kasvades suuremat stabiilsust, peaksid need viis valikut andma teile palju võimalusi, millega töötada, kui on aeg oma raskelt teenitud raha investeerida.

Copy
Tagasi üles