Maris Lauri ei toeta õigushariduse koondumist ühe ülikooli alla (3)

Indrek Ojamets
, reporter
Copy
Justiitsminister Maris Lauri. FOTO: Remo Tõnismäe
Justiitsminister Maris Lauri. FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Juunis tegid nimekad õigusteadlased ettepaneku koondada akadeemilise õigushariduse õpe ühte ülikooli, nüüd teatas justiitsminister Maris Lauri, et tema õigusõppe ühe ülikooli alla koondumist ei poolda.

Pöördumises leiab hulk nimekaid õigusteadlasi, et akadeemilise õigusõppe korraldust on vaja põhjalikult muuta. Muu hulgas leiavad nad, et riik peaks rahastama üksnes akadeemilise kõrgkvalifikatsiooniga juristide ettevalmistamist ja seda üksnes ühes ülikoolis. Pöördumisele on alla kirjutanud teiste seas riigikohtu esimees Villu Kõve ja õiguskantsler Ülle Madise. Nüüdseks on justiitsminister Maris Lauri pöördumisele vastanud.

Maris Lauri ütles Postimehele, et õigusvaldkonna erialadel õpib väga palju õppureid. «Ei ole ratsionaalset iva selles, et kõik need inimesed ajada ühte kooli kokku. Teatud konkurents ja teatav koolide põhine spetsialiseerumine on minu arvates vajalik. See tõstab võib-olla kvaliteeti, sunnib erinevaid kõrgkoole pingutama oma õppekava sisukuse üle,» lausus minister Lauri.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles