OTSE ⟩ Riigikogu komisjon pärib asjaosalistelt aru ravimite külmlao rikke kohta

Copy
 Riigi Kinnisvara tegevjuht Kati Kusmin pressikonverentsil. Teemaks terviseameti ladu.
 Riigi Kinnisvara tegevjuht Kati Kusmin pressikonverentsil. Teemaks terviseameti ladu. Foto: Andres Haabu

Riigikogu sotsiaalkomisjon koguneb täna kell 15 avalikule istungile, et arutada riigisekretäri komisjoni aruannet terviseameti ravimite külmlao rikke põhjustanud asjaoludest.

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Siret Kotka sõnul on ravimite ja vaktsiinide riknemine nukker ja on oluline, et see ei seaks ohtu kellegi elu ega tervist.

«Soovime komisjonis saada ülevaate leitud vigadest, aga ka infot selle kohta, kuidas on plaanis vead kõrvaldada ja probleemide likvideerimise ajal ravimite säilimine tagada,» ütles Kotka.

Komisjoni aseesimees Helmen Kütt ütles, et aruande läbi lugenuna on tal hulk küsimusi, millele loodetavasti annavad komisjoni istungil vastused nii terviseameti peadirektor kui ka teised asjaosalised. «Kindlasti ei ole normaalne, et pärast ligi kolme miljoni euro ulatuses tekitatud kahju laiutavad kõik osapooled vaid käsi ja tõdevad, et süüdi pole keegi ning keegi ka ei vastuta tekkinud olukorra eest,» rõhutas Kütt.

Istungile on kutsutud tervise- ja tööminister Tanel Kiik, terviseameti peadirektor Üllar Lanno, riigisekretär Taimar Peterkop ja riigi kinnisvara aktsiaseltsi juhatuse esimees Kati Kusmin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles