FOTOD ⟩ Herem arutas Prantsusmaa maaväe ülemaga koostööd

Postimees
Copy

Eestit külastanud Prantsusmaa maaväe ülem kindral Pierre Schill arutas kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Heremiga Prantsusmaa panust Euroopa julgeolekusse ja koostööd välisoperatsioonidel.

«Eesti ja Prantsusmaa kaitsevägede vahel on väga hea koostöö,» ütles kindralleitnant Herem. «Tegutseme külg-külje kõrval nii Malis terroristide vastase võitluse raames kui Eestis, kus Prantsusmaa üksus on osana NATO lahingugrupist integreeritud NATO idapiiri kaitsmisse.» 

Herem andis Schillile ülevaate regiooni julgeolekukorrast ning Eesti kaitseväe tegevustest ja hetkeseisust. Samuti arutleti koostöö üle välisoperatsioonidel.

«Astusin hiljuti ametisse ning Eesti on esimene liitlasriik, keda külastan. Visiidi eesmärk on arutada, kuidas jätkata Eestiga tugevat koostööd välisoperatsioonil Malis ning näha Prantsuse, Briti ja Eesti sõdureid harjutamas Tapal uue modernse sõjatehnikaga,» ütles kindral Schill.

Prantsusmaa maaväe ülem kohtus ka kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salmiga, et arutada Eesti ja Prantsusmaa koostööd Malis ning ühist pingutust NATO lahingugrupi tegevustes Eestis. 

Prantsusmaa maaväe ülem kohtus ka Tapal teeniva NATO lahingugruppi kuuluva Prantsusmaa üksusega.

Eesti ja Prantsusmaa teevad koostööd Malis operatsioonil Barkhane, mis on praegu Eesti suurim sõjaline välismissioon. Prantsusmaa juhitud operatsiooni Barkhane eesmärk on toetada Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Nigeri ja Tšaadi võitlust relvastatud terroristlike rühmituste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles