Isamaa jätab presidendivalimistel hääletuse vabaks (17)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Isamaa avas Keskerakonna kontori ees korruptsiooniseina
Isamaa avas Keskerakonna kontori ees korruptsiooniseina Foto: Mihkel Maripuu

Opositsiooniline erakond Isamaa otsustas, et 30. augustil riigikogus aset leidval presidendivalmistel hääletab iga erakonna saadik vastavalt oma eelistusele.

«Pärast riigikogu Isamaa fraktsiooni ja eestseisuse liikmete kohtumist Alar Karisega oleme põhjalikult kaalunud tema sobivust presidendi ametisse. Meie ja Karise seisukohtade vahel on kindlasti ühisosa aga ka olulisi lahknevusi,» teatas erakond.

«Nendest asjaoludest lähtuvalt otsustab Isamaa, et ei sea Alar Karise kandidatuuri üles ning 30. augustil hääletab iga fraktsiooni liige südametunnistuse järgi,» edastas erakond.

Erakond soovib, et president saaks valitud riigikogus ning et tema otsused tugineksid kindlatele väärtusetele ning kes näeks riigikogu ja kodanikuühiskonda laiemalt oma partneritena.

«President peab seisma erakondade kõrval, tasakaalustades Eesti poliitikat nii nagu seda näeb ette Eesti Põhiseadus. President on riigipea, kes ennekõike esindab väärikalt Eesti riiki ja on ühiskonna ühendaja laskmata ennast kiskuda päevapoliitilistesse kähmlustesse,» seisab erakonna avalduses.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles