Korruptsioonis süüdistatavad Otepää vallajuhid on uuesti luubi all, abivallavanemat kahtlustatakse kelmuses (1)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Opositsionääride Kuldar Veere (vasakul) ja Raivo Nurmetu hinnangul susserdasid vallajuhid taustal oleva Otepää turuhoone rekonstrueerimise hankega endale meelepärase firma huvides.
Opositsionääride Kuldar Veere (vasakul) ja Raivo Nurmetu hinnangul susserdasid vallajuhid taustal oleva Otepää turuhoone rekonstrueerimise hankega endale meelepärase firma huvides. Foto: Ülle Harju

Samal ajal kui uurijad valmistusid Otepää vallajuhte korruptsioonisüüdistusega kohtusse saatma, korraldasid nad rahumeeli valla hankeid edasi, mis päädis kurioosse kokkusattumisega – kriminaalasja kohtusse saatmise teade ja vallavolinike tõstatatud (toimetuse täpsustus 13.09.2021) uus pättusekahtlus said avalikuks samal päeval.

Prokuratuur teatas teisipäeval, et saadab kohtusse Otepää endise vallavanema, volikogu õigus- ja korrakaitsekomisjoni aseesimehe Kaido Tambergi ja abivallavanema Kajar Lepiku, süüdistades neid Sangaste lossi ärastamises ja teistes mahhinatsioonides valla varaga. Just enne seda said vallavolikogu- ja valitsus opositsioonisaadikutelt nõude uurida susserdamist riigihankega, mille eest vastutas Kajar Lepik.

«Lepik ja Tamberg on poolteist aastat uurimise all, aga vallavanem peab Lepikut abivallavanema ja hankekomisjoni esimehena edasi, miks abivallavanemat pole kõigi nende rikkumiste taustal töölt eemaldatud?» heitis ette Otepää vallavolikogu revisjonikomisjoni liige Kuldar Veere (RE). «Otepää vallas on kombeks minna seadustest mööda, et sõlmida lepinguid teatud ettevõtetega. Vallas kehtib see, et kui hääled on koos, siis vahet pole.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles