Lasnamäel sai vaktsineerimisbussis kaitsesüsti ligi 5000 inimest (1)

Postimees
Copy
Qvalitase vaktsineerimisbuss
Qvalitase vaktsineerimisbuss Foto: Kristo Niglas

Eelmisel nädalal lõppes Lasnamäel kahenädalane vaktsineerimisbussi tuur, mille käigus said Covid-19 vastast vaktsiini 4880 inimest. Sel nädalavahetusel saab Lasnamäel eelregistreerimata vaktsineerida kahes koolis.

4.–19. augustini manustati Lasnamäe erinevates asumites peatunud vaktsineerimisbussis koroonavaktsiini 4880 inimesele. Kasutusel oli Pfizer-BioNTech-Comirnaty, Moderna (uue nimega Spikevax) ja Jansseni koroonavaktsiin. Kõige rohkem vaktsineerida soovijaid oli Ümera keskuse parklas, kus kaitsesüsti sai üle 500 inimese.

«Vaktsineerimisbussi kogemus näitab, et Lasnamäe inimesed on valmis vaktsineerima end Covid-19 vastu, kui neile seda võimalust aktiivselt tutvustatakse ning pakutakse kodu lähedal,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. Tallinnas saab sel nädalavahetusel vaktsineerimist ühendada kas Lasnamäe Päevade galakontserdiga või batuudipäeval, lisas Svet.

«Lasnamäe inimesed on vaktsineerimise suhtes hästi meelestatud,» tunnustas Qvalitase meditsiinivaldkonna projektijuht Serli Raudseping.

Lasnamäel toimub eelregistreerimiseta vaktsineerimine 27.–29. augustil kl 10–20 Lasnamäe Gümnaasiumis (Pae 59) ja Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis (K. Kärberi 9).

Vaktsineerimisele on vaja kaasa võtta ID-kaart ning kui alla 18-aastane laps tuleb ilma vanemata, peab ta näitama lapsevanema kirjalikku nõusolekut.

Samuti saab jooksvalt vaktsineerida Medicumis (Punane 61). Käimas on ka läbirääkimised vaktsineerimisbussi uue tuuri käivitamiseks Lasnamäel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles