Tartumaal valmiv puitmööbel on läbi aastate rõõmustanud tuhandeid Eesti peresid

Est Lupus
Copy
Foto: Est Lupus

„Igapäevaselt me ei mõtle sellele, et ka iga väiketootja annab tegelikult oma panuse riigi majandusse ning kohaliku tootmise vajadus on Eesti inimeste elukvaliteedi seisukohast väga tähtis,” ütleb kodumaist puitmööblit valmistava Est Lupus OÜ asutaja Tõnis Rõžov. Lisaks on muidugi oluline, millises valdkonnas kohalik ettevõtja tegutseb – et tema tegevus oleks muuhulgas energiatõhus ja keskkonnasõbralik.

„Panustame uhkusega Eesti majandusse ja kutsume üles ka oma kliente läbi kodumaise toodangu eelistamise Eesti riiki ehitama. Samamoodi valime endale koostööpartnereid kodumaiste ettevõtjate seast, et anda tööd meie inimestele ning turgutada kohalikku majandust,” räägib Rõzov.

Puit on alati olnud materjal, mis on erinevates tööstusharudes väga olulisel kohal, niisamuti on aastasadu olnud puidul tähtis roll kohaliku mööbli tootmises. Kuigi vahepealsetel aastatel puhusid muud tuuled ning inimesed vaatasid huviga plastiku, laminaadi ja teiste kunstmaterjalide poole, siis täna taasavastatakse looduslähedust ning koduse mööbli valik kaldub aina enam naturaalse puidu poole. Pole ka ime, sest puit on ideaalne materjal mööbli valmistamiseks – seda saab voolida vastavalt tellija soovile ning puidust mööbel on soe, keskkonnasõbralik, isikupärane ja vastupidav, kestes õige hooldamisega põlvest põlve.

Puidust mööbel sobib kõikjale

Lõuna-Eesti puitmööblitootja Est Lupus soovitab kodu sisustades panustada kvaliteedile, isikupärasusele ja kodumaisusele. Puitmööbel sobib nii maalähedase stiiliga taludesse, linnakorteritesse ja suvilatesse kui ka modernsetesse kodudesse, kus hoolitakse keskkonnast ja tervislikust sisekliimast. Kuna puitmööbel võimaldab hõlpsasti luua ebastandardseid erilahendusi, saab tänu puidule luua igasse kodusse ideaalselt sobiva sisekujunduse. Kui teil hetkel puudubki väga selge visioon, milline puitmööbel kõige paremini teie koju sobib, küsige julgelt Est Lupuse kogenud spetsialistidelt abi!

Puitmööbel ei tähenda kindlasti seda, et valikus on ainult traditsiooniline naturaalse puidu toon, vaid mööblit saab valmistab väga rikkalikus värviskaalas. Laias laastus jaguneb mööbli viimistlus vastavalt eelistustele ja kodu stiilile kolmeks: ajatu naturaalne lakitud puit, tooniga peitsitud puit ja Skandinaavia stiilis valge peitsiga puit. Lisaks annavad disainile palju iseloomu juurde erinevate ajastute kapinupud, hinged ja käepidemed.

Puidu käitumist mõjutavad tingimused, mis keskkonnas mööbel asub. Eesti kliimas kõigub näiteks õhuniiskus aasta lõikes nii õues kui toas üsna palju. Hingav puit reageerib sellele, mängides näiteks kinnitustega. Kui mööbli või uste kinnitused on keskkonna muutustest tingitult pisut järele andnud, tuleks need mõne aja tagant üle pingutada. Samas oma tööd tundva meistri käe alt tulnud mööbliesemete pärast muretsema ei pea: näiteks Est Lupuse erilisim toode on suured riidekapid, mille kahe sentimeetri paksusest puidust valmistatud detailid annavad kindluse, et kapi küljed ega riiulid ei paindu ega kõverdu.

Et mööbel kaua vastu peaks, tuleb pöörata tähelepanu ka õigele hooldusele. Kuna puitmööbli põhiline viimistlus on lakk, on mööbli pikaealisuse tagamiseks selle puhastamisel kõige parem kuiv lapp, kergelt niiske või spetsiaalse puitmööbli puhastusvahendiga niisutatud lapp. Puidu suurimad vaenlased on aga tugevad lahused ning lakki kahjustav kraapimine.

Mööbel olgu tellija nägu!

Est Lupus valmistab puitmööblit alates aastast 2000. Kui alguses oli tegu ühemehefirmaga, siis tänaseks on ettevõte oluliselt laienenud ja omab Tartumaal Lähtel suurt omaette tootmispinda. See näitab selgelt eestlaste soovi ja nõudlust kvaliteetse, loodussõbraliku ja kauni mööbli järele.

„Meie eeliseks on ka tellijate erisoovide täitmine. Iga tootekataloogi mööblieset on võimalik pisut mõõtudelt muuta ning lisada sellele isikupära andvaid detaile. Lisaks on pakkuda laias valikus peitsi toone, kuigi hetkel on suurim nõudlus valgeks peitsitud puittoodete järele,” räägib Rõžov. „Oleme ka läinud seda teed, et mööbel tarnitakse sihtkohta juba kokkupanduna ning nii pole kliendil muud vaeva kui pakendi avamine.”

Eesti puitmööbel kodumaiselt tootjalt!

 

Copy
Tagasi üles