Ratas: Kaljulaidil polnud nii laiapindset toetust kui Karisel (6)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas usub, et presidendikandidaat Alar Karist toetavate inimeste hulk võib kasvada. Keskerakond toetab tema sõnul ERMi juhti eelkõige juba seetõttu, et praegusel presidendil nii laiapindset toetust pole olnud. 

«On positiivne, et pärast laiemaid arutelusid ja avalikkusele tutvustamist on Alar Karis presidendikandidaadina pälvimas rahva toetust,» sõnas Ratas ühismeediapostituses. «Usun, et suurema avaliku tähelepanuga kasvab ka nende inimeste hulk, kes peavad mitmekordset rektorit ning Eesti Rahva Muuseumi juhti kõige sobivamaks presidendiametisse. Kahtlemata on ametisolev president Eestimaa inimestele tuntum ja seetõttu on ka arvamus temast inimestel juba välja kujunenud,» usub ta. 

Presidendikandidaadiks saab seada inimese, kellel on saadikute seas piisav toetus: «Tänasel presidendil ei olnud niivõrd laiapindset toetust, mistõttu toetab Keskerakond Alar Karise kandidatuuri,» põhjendas erakonna esimees. 

Ühtlasi loodab Ratas, et riigikogu suudab oma ülesannet täita ja valida president esimeses voorus. «Selleks, et järgmine president oleks rahva valitud, esitab Keskerakonna fraktsioon vastava seaduseelnõu sügisistungjärgu alguses. On eeldusi, et sel korral pälvib see suurema toetuse kui varem,» usub ta. 

Presidendi valimiseks riigikogus on vaja vähemalt 68 häält. Täna on koalitsioon oma toetuse Alar Karisele kinnitanud 59 häälega. Opositsioonis jätsid sotsiaaldemokraadid ja Isamaa oma saadikute hääletuse vabaks – nende seast oleks Karise riigikogus valimiseks vaja veel 9 häält. EKRE-l on aga kindel plaan jõuda presidendi valimisega valimiskogusse.

Täpsemalt loe Postimehe tänasest ülevaatest

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles