Obinitsa kalmistuväravas küsitud vaktsineerimistõend ajas mitmel harja punaseks (7)

Margus  Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Setomaa vallajuhid eesotsas vallavanem Raul Kudrega said Obinitsas korraldatud paasapäeval vaktsiinitõendi küsimise tõttu mitmete kaugemalt tulnud külastajate pahameele osaliseks.
Setomaa vallajuhid eesotsas vallavanem Raul Kudrega said Obinitsas korraldatud paasapäeval vaktsiinitõendi küsimise tõttu mitmete kaugemalt tulnud külastajate pahameele osaliseks. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Tavapäraselt rahvarohke paasapäev tõi Võrumaale Obinitsasse läinud nädala keskel kokku üle paari tuhande inimese, kellest paljudele tuli üllatusena korraldajate nõue esitada enne kalmistule või kõrvalasuvasse kirikusse minekut tõend, mis näitab, et nad on koroonaviiruse vastu vaktsineeritud, selle läbi põdenud või testitud. Samas pakuti soovijatele kohapeal võimalust teha tasuline kiirtest.

Mitmed, kel korraldajate küsitud tõend puudus või kes ei soovinud kiirtesti tegemise eest 10 eurot välja käia, pidid algsest plaanist loobuma ning otsa ringi pöörama.

Pahameelepuhangud ei lasknud end kaua oodata: arvamust avaldati hoogsalt eri ühismeedia gruppides, aga ka ürituse ühele korraldajale, Setomaa vallavalitsusele, päringuid saates.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles