Ida-Virus võib kahtlustada palju läbipõdenuid (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Reoveeuuringu juht, Tartu Ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professor Tanel Tenson ütles Postimehele, et augustis on Ida-Virumaa väga ilusti koroonaviirusest puhas olnud.
Reoveeuuringu juht, Tartu Ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professor Tanel Tenson ütles Postimehele, et augustis on Ida-Virumaa väga ilusti koroonaviirusest puhas olnud. Foto: Sille Annuk

Peaaegu aasta koroonaviiruse nakatumisnäitajatega esikolmikus olnud Ida-Virumaa on augustis pailapse rollis. Ka värske reoveeuuringu järgi on Eestis keskmist olukorda kirjeldava indeksiga võrreldes viiruse kogus väiksem Ida-Virumaal, Lääne-Eestis ja Harjumaal.

Terviseameti Ida regiooni juht Marje Muusikus rõõmustas, et maakondadest on Ida-Virumaa nakatumisnäitudelt viimasel kohal. Näiteks Sillamäel on tulnud nädalaga juurde kõigest kolm Covid-19-positiivset. «Nädalate kaupa on olnud kas kaks või kolm haiget, sama kinnitas ka reoveeuuring, mis näitas rohelist,» rääkis Muusikus ja lisas, et teistes piirkondades on ka üllatavalt hea seis. Näiteks on viimastel nädalatel olnud kõikumisi Narvas, Jõhvis ja Ahtmel. «Praegu on näidud eelmise hooajaga võrreldes madalamad. Aga eks väike tõus on nüüd kuu lõpus,» ütles regiooni juht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles