FOTOD JA VIDEOD ⟩ «Nagu lainetaks jalge all»: Linnahalli katusel tekkis rahvarohke ürituse ajal vajumise oht (30)

Copy

Reede õhtul Tallinna Linnahalli katusel toimunud NOËPi kontsert katkestati mõneks ajaks, kuna kardeti, et katus hakkab rahvahulga all vajuma.

NOËPi etteastele järgnenud droonisõud ära ei jäetud, kuid pealtvaatajatel kästi jäähalli kohal olevalt katusealalt lahkuda. Samuti paluti katusel mitte hüpata. Algselt pikemana kavandatud droonide lennutamine kestis kümmekond minutit.

Tegemist on Samsungi korraldatud droonisõuga ja kontserdiga, mille käigus lasti linnahalli kohal taevasse 500 tulukestega varustatud lennumasinat. Üritus oli pealtvaatajatele tasuta.

«Linnahalli katusel oli tunda, kuidas põrand liigub, selline tunne nagu lainetaks jalge all,» teatas üks kohal viibinutest Postimehele. «Samal ajal tegi mingi inimene alt värava lahti ja kõik said ilma koroonapassita sisse, oht tõusis, õnneks vist katusega midagi ei juhtunud ja show oli võimas,» kirjeldas ta olukorda. 

«Siis kui Linnahalli väravad täna turvakaalutlustel suleti, otsustasid osad nurgavärava lahti murda. Peale seda lõpetati ka kontsert,» teatas pealtnägija.

«Täielik fopaa! Sellise ürituse korraldamine vaid mõne koroonapassi kontrolliva turvamehega? Siin on näha, kuidas aed lihtsalt tõstetakse eest ja murtakse sisse,» kirjeldas üks kohal viibinu alljärgnevat videot.

Korraldaja: üritust ei katkestatud, pärast hajutamist mängis artist edasi

Ürituse korraldaja Samsung Electronics Baltics kommunikatsioonijuht Liga Bite märkis, et eile Linnahalli juures toimunud Samsungi droonisõu osutus ootamatult menukaks, mistõttu sulgesime NOËPi kontserdi ajal sissepääsu, et katusele ei pääseks rohkem inimesi, kui oli ürituse korraldus- ja turvaplaanis ette nähtud.

«Kuigi ürituse alal ei olnud rohkem inimesi kui turvaplaan ette nägi, otsustasime katusel kergeid võnkeid tundes rahvast kõigi turvalisuse huvides hajutada. Pärast hajutamist mängis artist edasi ja planeeritud drooni­sõu toimus täies mahus,» selgitas Bite.

Ta lisas, et üritusel ei toimunud ühtki tõsist intsidenti ja meeleolukat droonisõud sai nautida ka Linnahalli ümbritsevast alast. «Oleme inimestele nende mõistva suhtumise eest tänulikud ja samuti politseile, kiirabile ja päästeametile, kes aitasid tagada, et inimesed jõudsid pärast show’d rahulikult koju.»

Tuntud raadiohääl Allan Roosileht kirjutas sotsiaalmeedias, et kontsert katkestati kell 21.42. Roosilehe sõnul tundsid inimesed, et Linnahalli lagi hakkab sisse vajuma. «Rahvas kamandati alla,» teatas ta.

Kommentaarid (30)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles