Tuvi pargis avati sõbrakaru skulptuur

BNS
Copy
Sõbrakaru Tuvi pargis
Sõbrakaru Tuvi pargis Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinnas Tuvi pargis avati teisipäeval pidulikult sõbrakaru skulptuur, mille kinkis Tallinna linnale Saksamaa suursaatkond.

Saksamaa ja Eesti tähistavad sel aastal oma diplomaatiliste suhete 100. ja nende suhete taastamise 30. juubelit. Sel puhul kinkis Saksamaa suursaatkond Tallinna linnale Buddy Beari kuju, mille kujundas spetsiaalselt Eestile kunstnik Julia Valtanen. See on esimese taoline skulptuur Eestis.

«Sõbrakarud on rahvaste vahelise sallivuse ja mõistmise sümbolid. Eesti sõbrakaru põhisõnum on kõigis pargi külastajates õnnetunde ja optimismi tekitamine. Olen väga rõõmus, et saan meie kahe riigi diplomaatiliste, sõbralike suhete aastapäeva puhul selle Buddy Beari kuju Tallinna linnale kinkida,» sõnas Saksamaa suursaadik Christiane Hohmann.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on rõõmustav, et äsja värskenduskuuri läbi teinud Tuvi park saab endale pilkupüüdva täienduse. «Tallinn kuulub nüüdsest nende arvukate linnade hulka maailmas, kelle linnaruumi kaunistab linlaste ja linnakülaliste rõõmuks sõbrakaru. Lisaks toredale uuele objektile linnaruumis on veelgi olulisem selle karu kui sümboli tähendus – on see ju käegakatsutav märk, mis tuletab meelde, et meil on siin muutlikus maailmas sõpru ja liitlasi. Usun, et linnaelanikud võtavad värviküllase Tuvi Karu kuju sõbralikult vastu,» tähendas Kõlvart.

Ametlik avamisüritus toimus teisipäeval Tuvi pargis Saksa saatkonna kõrval. Karukuju avasid Saksamaa suursaadik Eestis Christiane Hohmann, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, Tallinna kesklinna vanem Monika Haukanõmm ja Eesti välisministeeriumi Euroopa osakonna 1. büroo direktor Andre Pung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles