VIDEO Karis: ühiskonna kokkuõmblemiseks mul niiti ja nõela pole, aga leian vahendid (1)

Copy

72 häälega riigikogus presidendiks valitud Alar Karis lubab presidendina pilku peal hoida presidendivalimiste süsteemi parandamisel ning anda endast parim erakondade mõistmisel. 

«Ma proovin leida tee erinevate erakondade liikmete südamesse,» sõnas Karis pressikonverentsil. «Ma annan endast parima, et kõik erakonnad kuulaks mind ära ja mina kuulaks erakondi.»

«Ma rääkisin jah, et Eestit on vaja kokku õmblema hakata,» tõdes Karis. Niiti ja nõela tal enda sõnul pole, aga kindlasti leiab ta vajalikud vahendid. «Ka minu varasem elu on näidanud, et lektorina ja loodusteadlasena on võimalik humanitaariga suhelda. Aga mis need vahendid on - eks aeg näitab,» rääkis Karis. 

Mida arvaks Karis kutsest Venemaale riigivisiidile? «Sellised visiidid vajavad ettevalmistamist,» tõdes ta ja lisas, et niisama kohale minna poleks mõtet.

Eeskuju presidendiametis võtab Karis enda sõnul kõigilt varasematelt presidentidelt. Täna ei ole Karisel veel nõunikke - ta plaanib lähiajal ministeeriumitega ühendust võtta, et see tugi leida.

Küsimusele, kuidas suhtuks ta näiteks EKRE võitu eelseisvatel valimistel, vastas Karis, et iga erakond areneb ning sellest tasub rääkida siis, kui see aeg käes on. 

Presidendivalimiste süsteemi muutmisega tasub tema hinnangul siiski jätkata, et mitte olla mitme aasta pärast taas sama murekoha ees. «Kas muuta midagi või luua otsevalimised,» arutles Karis pressikonverentsil ja lubas teemaga presidendina edasi tegeleda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles