30 aastat vabadust ⟩ Intervjuu Eesti Vabariigi taastamise päeval sündinud lähiajaloo ja totalitarismi tundjaga

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
claire_Sergei Metlev intekas pikk.mp4
claire_Sergei Metlev intekas pikk.mp4 Foto: Pilt videost

Tunne Kelam intervjueerib Sergei Metlevit, 20. augustil 1991 sündinud ühiskonnategelast. Õigusteaduste magister Metlev on kuulunud MTÜ Avatud Vabariik juhatusse ja töötanud Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni nõunikuna. 2020. aastast on ta Eesti Mälu Instituudi juhatuse liige. Ta on keskendunud Eesti-sisesele ja Euroopa lõimumisele, välis- ja julgeolekupoliitikale ning uurib Eesti lähiajalugu ja totalitaarsete režiimide ajalugu.

Pro Patria Instituudi, Konrad Adenaueri Fondi ja Wilfried Martensi Euroopa uuringute keskus korraldasid Tunne Kelami algatusel uurimsprojekti «Need 30 aastat». Selle raames intervjueeriti 12 inimest erinevatest Euroopa riikidest, et saada hinnaguid, kuidas Nõukogude Liidu lagunemine ja teiste kokku kokkunud kommunistlike režiimide pärand on mõjutanud Euroopa arengut tänaseni.

Intervjueeritavatel paluti hinnata 1989.-1991.a sündmusi omal maal ja Euroopas, kuidas isiklikud ootused ja lootused on 30-32 aasta jooksul realiseerunud, kuidas hinnatakse Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide mõju protsessidele omal maal ja Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles