Hansabuss võtab üle 35 bussiliini teenindamise Harju- ja Raplamaal

BNS
Copy
Hansabuss
Hansabuss Foto: Erakogu

Kolmapäeval, 1. septembril alustab AS Hansabuss avalike bussiliinide teenindamist Harku, Kohila ja Kose vallas; ettevõte võtab üle 35 bussiliini, millel hakkab sõitma 26 bussi ning lisandub 50 000 liinikilomeetrit kuus.

Hansabuss teenindab uusi Harku ja Kose hankelepinguid järgmised viis aastat ning Kohila lepingut neli aastat, teatas ettevõte. Aastaseks lepingumahuks teeb see orienteeruvalt üks miljon eurot. Uute liinide teenindamiseks on Hansabuss värvanud 21 uut bussijuhti.

Uutele liinidele saadab ettevõte Iveco Crossway Line'i suured bussid ning VW Crafter ja Iveco Feniksbusi väikebussid. Busside ees ja külgedel on tablood, et peatustes oleks liini marsruudi info reisijatele hästi nähtav.

«Bussid on mugavad ja reisijasõbralikud. Kõigil bussidel on peal GPS-süsteem, mis tagab nende reaalajas jälgimise vedajale ning tõstab turvalisust. Samuti oleme bussidesse paigaldanud kaamerad, mis aitavad tagada nii reisijate turvalisuse kui ka ohutu liiklemise,» ütles Hansabussi juhatuse esimees Indrek Halliste.

«Soovime kõigile toredat uut kooliaasta algust ning palume lapsevanematel kontrollida, et lastel oleks õpilastepilet olemas, sest kehtiv sõidukaart peab reisijal alati kaasas olema. Samuti meenutame, et ühistranspordis kehtib praegusel ajal maski kandmise kohustus,» lisas ta.

AS Hansabuss korraldab riigisiseseid avalik- ja kommertsliinivedusid, töötajate regulaarset tööle- ja kojuveo teenust ning tellimusvedusid peamiselt Eestis, Lätis, Skandinaavias.

Hansabuss kuulub Baltimaades tegutsevasse Hansa Gruppi, mis on Eesti kapitalil põhinev bussitranspordi, autorendi ning tarbesõidukite müügi ja teenindusega tegelev kontsern. Hansa Gruppi kuulub kokku 17 ettevõtet, mis annavad tööd orienteeruvalt 600 inimesele ning mille käive on 45,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles