Meelis Oidsalu lahkub asekantsleri kohalt (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaitseministeeriumi asekantsler Meelis Oidsalu
Kaitseministeeriumi asekantsler Meelis Oidsalu Foto: Joakim Klementi

Veebruaris kaitseministeeriumis kaitsevalmiduse asekantsleri kohale asunud Meelis Oidsalu lahkub ametikohalt. 

Kaitseminister Kalle Laanet (RE) ütles Postimehele, et Meelis Oidsalu teatas talle esmaspäeva hommikul, et soovib lahkuda. «Tema lahkumine ei ole seotud eelarve ega kaitseministeeriumiga. See on tema isiklik otsus,» ütles Laanet.

Oidsalu kinnitas ERRile, et tõepoolest lahkub asekantsleri kohalt ning lubas õhtupoolikul täpsemaid kommentaare jagada. 

Kaitsevalmiduse asekantsler tegeleb kaitseväeteenistuse (sh ajateenistuse), riigikaitsesse vabatahtliku panustamise ning kaitse- ja kriisivalmiduse teemade juhtimisega ning koordineerib kaitsevalmiduse ja kaitseväeteenistuse osakonna tööd.  

Oidsalu on töötanud kaitseministeeriumis alates 2000. aastast. Ta on olnud ministeeriumi rahvusvahelise koostöö ekspert, julgeolekuosakonna ja siseauditi osakonna juhataja ning arendusnõunik. 2016. aastal asus ta kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsleri ametikohale ja 2021. aastal kaitsevalmiduse asekantsleriks. 

3. mail kirjutas Postimees, et kaitseministeeriumis töötas mitu aastat kaitseplaneerimise asekantslerina Meelis Oidsalu, kes sai lõpuks palka 4400 eurot. Ministeeriumis toimusid muudatused, mille tõttu liigutati Oidsalu kaitsevalmiduse asekantsleriks, palk jäi samaks ning kaitseplaneerimise asekantsleriks kinnitati Tiina Uudeberg, kelle palgaks märgiti 3500 eurot.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles