Eenmaa: tagasiside pensionäride aktiivsuskontole on olnud kiitev

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Ivi Eenmaa
Ivi Eenmaa Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakondlane Ivi Eenmaa käis ühismeedias välja plaani pakkuda Tallinna pensionäridele rahalist toetust huvitegevuseks.

«Tean vahepealsetest tagasilöökidest, kui Tallinna viletsalt puhastatud tänaval lõhkusin oma jala, et püsti tagasi saamisel on toetav võrgustik ja aktiivsus, suhtluses ja eluhoiakus kasulikud,» nentis Eenmaa ühismeedias.

«Minu mõttekaaslased, paljud nooremadki, on pealinnas nuputanud hea mõtte. Aktiivsuskonto A+, 200 lisaeurot, millega saad käia kultuuriüritustel, ujulas või tellida kasvõi Eesti ajakirjandust, et eluga kursis olla,» märkis ta ja sõnas, et tagasiside sellele ideele on eakaaslaste poolt olnud pehmelt öeldes kiitev. «Teisalt vaatasin uudiseid, kust tuli sõnum, et tervena elatud aastate ja eluea kasv on jäänud seisma. Eriti peaks naljaga pooleks ütlema, et mehed peaks ikka kauem vastu pidama. Mehed palun annavad mulle selle nalja andeks,» lausus ta.

See tõi reformierakondlasi mõttele, et arvestades aktiivsuskonto maksumust Tallinnas - 19 miljonit eurot -, siis pealinn võiks võtta kohe koalitsioone tehes pikema sihi.

«Aastast 2022 aktiivsuskonto A+ 200 eurot võiks olla algus. Näiteks nelja või viie aastaga võiks tänane toetus pensionäridele kasvada 500 euroni aastas. Aktiivsuskonto 200 eurost võiks saada 300 ning linna tänasest toest, 125 eurost, aastas 200. Nii oleks latt ka kõrgemal - alustame tänasele 125le eurole 200 euro lisamisest, millega saab olla aktiivne ning kasvatame seda tulevikus. See ehk annab ka julgust linnal teha arukaid valikuid, mitte kulutada bürokraatiale ja reklaamile, vaid oma linnakodanikele (lastest, tööinimestest kuni pensionärini) ning väikestviisi paneb sunni olla ettevõtluse liitlane, et maksu- ja palgatulu, mida jagada kasvaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles