FOTOD ⟩ Autovaba nädalavahetus: osa Estonia puiesteest on liiklusele suletud

Postimees
Copy

4. ja 5. septembril toimub Estonia puiesteel autovaba päeva ja keskkonnasõbraliku liikumise kuu alguse puhul üritus «Roheteekond linnasüdames», mille eesmärk on tõsta linlaste liiklemisalast teadlikkust ning õhutada kasutama säästlikke liikumisviise.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on Tallinna linnaarengus keskkonnasõbralikud hoiakud üliolulised. «Liikumiskuu annab palju inspiratsiooni, kuidas linnas keskkonnasäästvamalt elada ja õigemaid valikuid teha. Avaürituse «Roheteekond linnasüdames» raames suletakse osa Estonia puiesteest ja muudetakse see autovabaks linnaruumiks, et propageerida tervislikke liikumisviise,» lisas Klandorf.

Estonia puiesteele luuakse ürituse raames säästvat liikumist soosiv keskkond, kus on ka lastel ja noortel turvaline liigelda, ning tutvustada keskkonnahoidlike liikumisviiside eeliseid, sh ärgitada inimesi vähendama autosõite, eelistama kõndimist ja rattasõitu ning kasutama heitgaasivabu liiklusvahendeid.

4. ja 5. septembril läbi viidav üritus «Roheteekond linnasüdames» on keskkonnasõbraliku liikumise kuu ja Euroopa liikuvusnädala tippsündmus, mida peetakse Estonia puiesteel ja sellega piirnevas Tammsaare pargis.

Alates kella 12.00 toimuvad Estonia puiesteel Tammsaare pargi esisel alal elektriliste tõukerataste kiirkursused täiskasvanutele, elektriliste liikurite tutvustus ning rattaparandustelgis saab jalgratastele teha tasuta lihthooldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles