Raimond Kaljulaid: Tallinnas tuleb erakondadel leida ühisosa ja teha kompromisse - täpselt nagu presidendivalimistel

Postimees
Copy
Raimond Kaljulaid.
Raimond Kaljulaid. Foto: Kalev Lilleorg

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna linnapeakandidaat Raimond Kaljulaid rõhutas sotsiaaldemokraatide Tallinna üldkoosolekul, et keskenduma peaks sellele, et Tallinn saaks sügisel tööka koalitsiooni valitsuse ja vähem sellele, kes täpselt sinna kuuluma hakkavad.

«Mingil põhjusel on eriti viimastel nädalatel peetud kirglikke vaidlusi selle üle, mis saab peale valimisi - kes kellega käib, tahetakse teada. Kes kellega käib ongi alati olnud põletav küsimus,» lausus Kaljulaid. «Meie seisukoht on see, et Tallinn peab muidugi saama tubli ja tööka koalitsioonivalitsuse, mis tõesti suudab tööd teha ja linna arengu eest hoolt kanda neli pikka aastat, aga enne valimisi me koalitsioonikõnelusi muidugi pidama ei hakka,» rääkis Kaljulaid. 

Ta rõhutas, et linnavolikogu erakondadel on tarvis mõelda laiemalt, unustada oma erinevused ja otsida ühisosa.

«Riigikogus presidenti valides tuli parima tulemuse saavutamiseks erakondadel unustada oma erihuvid ja erimeelsused, koalitsiooni ja opositsiooni piirid ning ühiselt leida konsensuskandidaat. Täpselt samuti tuleb järgmise linnavolikogu erakondadel leida ühisosa ning konsensus linna arengu strateegilistes küsimustes.»

«Nii nagu Tallinna südalinna tänavatele on joonistatud punased rattateed, on Tallinna poliitikas aastate jooksul tõmmatud maha lugematu arv punaseid jooni ja ehitatud kõrgeid müüre,» lausus Raimond Kaljulaid ja lisas, et pealinna volikogus peab kujunema enamus, kes suudab kokku leppida selles, kes ja millistest põhimõtetest lähtudes hakkavad juhtima Tallinna linna. 

«Seda ei ole võimalik teha kui erakonnad ei ole valmis jätma kõrvale nende ning eelnevate valimiskampaaniate retoorikat, et keskenduda erimeelsuste asemel sellele, mida saab koos ja ühiselt ära teha Tallinna ja tallinlaste heaks,» täheldas Kaljulaid.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkond pidas täna üldkogu, kus kinnitati kohalike valimiste nimekiri.

Kokku kandideerib Tallinnas sotsiaaldemokraatide nimekirjas 119 inimest, kellest 73 on naised ja 46 mehed. Kõige vanem kandidaat on 81 aastane ning kõige noorem 18 aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles