Kaja Kallas: minu jaoks on tähtis teha tööd, mis on põnev (8)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Mailiis Ollino

Peaminister Kaja Kallas (RE) osales eile ajakirja «Anne & Stiil» konverentsil, kus ta rääkis oma kogemustest, kuidas saavutada eesmärke, sealhulgas neid, mida ei ole endale seadnud. 

«Tõepoolest, kui ma vaatan tagasi oma kogemustele, siis tean, et mul on vedanud, sest olen saanud langetada valikuid vastavalt sellele, mis on minu jaoks kõige olulisem. Minu jaoks on tähtis teha tööd, mis on põnev, teha seda võimalikult hästi, töötada koos tarkade ja toredate inimestega ning nautida protsessi. Siis tuleb ka kõik muu,» kirjutas ta pärast konverentsi oma sotsiaalmeedias. 

Kallas on ka veendunud, et peaministri amet ise ei saa olla eesmärk omaette. «Eesmärk saab olla kõik see, mida tahad selles ametis ära teha,» rõhutas ta. Kallase sõnul võimaldab peaministri amet ellu viia või käima lükata sisulisi eesmärke, millesse ta ise usub. «Uue, ausa ja viisaka poliitilise kultuuri juurutamine, kliimakriisi lahendamine ja rohepoliitika, digipööre, Eesti head välispoliitilised suhted ja julgeolek, jätkusuutlik riigieelarve ja veel palju muud,» loetles peaminister. 

«Minu eesmärk on teha oma tööd hästi ja südamega, nii et võiksin endale peeglis otsa vaadata,» toonitas ta. 

Ta tõi välja ka viis põhimõtet, mida ta konverentsil jagas: 

  1. Plaanide tegemise juures ei tohi märkamata jätta võimalusi, mis avanevad teistes kohtades.
  2. Tee iga tööd südamega ja keskendu sisule.
  3. Kohtle kõiki inimesi lugupidamisega. Mõtle, et kohtad iga inimest oma eluteel kaks korda – siis, kui lähed mäest üles, ja siis, kui tuled mäest alla.
  4. Aita teisi. Seeläbi märkamatult aitad ka iseennast. Hea tegemine tuleb ringiga tagasi.
  5. Pane tähele, millised on eesmärgid, mille sead endale ise, ja millised eesmärgid Sulle väljastpoolt peale pannakse. Lähtu sellest, milliseid sihte endale ise sead.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles