Kevadel ja suvel käis Pirita kloostri varemetes üle 10 000 inimese

BNS
Copy
Pirita klooster.
Pirita klooster. Foto: Sander Ilvest

Aprillist septembrini ostis Pirita kloostri varemete külastuspileti 6844 inimest, kontserte väisas aga üle 4000 kuulaja, teatas linnaosavalitsus.

«Alates aprillist, mil Pirita linnaosa valitsus paigaldas Pirita kloostri varemete värava juurde piletiautomaadi, on pileti kloostrivaremetes käimiseks ostnud 6844 inimest. Peale nende veel arvukad kontserdikuulajad, keda on samuti tuhandetes. Kloostrivaremeid üürime välja ka üritusteks, mis selle paigaga sobivad,» ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat ja lisas, et väga menukad olid suvised kontserdid ning kindlasti on kloostrivaremed Tallinna üks enim pildistatavatest objektidest. «Seda eriti jõulude ajal, mil kloostrimüüri aknaorvades põlevad jõuluküünlad, ja suvel päikeseloojangul ajal.»

Väga menukaks osutus ka detsembris esimest korda kloostrivaremete alal toimunud jõululaat.

«Kogu piletimüügist saadav tulu läheb kloostrivaremete hooldamiseks. Raha kulub kloostrivaremete ala heakorratöödele, samuti vajavad hoolt kloostrimüürid,» märkis Liinat.

Pirita kloostri varemetes käib parajasti piirdeaia ning paekivimüüritise rekonstrueerimine, restaureerimine ja taastamine. Piirdeaia korrastamine läheb maksma umbes 150 000 eurot.

«Kuigi töödega loodetakse ühele poole saada septembri lõpuks, annab juba taastatud paekivimüür kloostrivaremetele uue ilme,» lisas Liinat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles