Maardu on viimase pooleteise aasta jooksul olnud Euroopa koroonapealinn ning Eestis vaktsineeritute osakaalu poolest punane latern. Kuigi erakordsed ajad nõuavad erakordseid meetmeid, on seal kriitikute sõnul koroonaga võitlemise taustal astutud hoopis järjekordne samm hirmuõhkkonna süvendamise poole.

Pandeemia tippajal, 2020. aasta kevadel asusid põlises Keskerakonna kantsis korda looma linnaametnikest ja võitluskunstiharrastajatest koosnevad «koroonapatrullid». Käisid linna peal, juhtisid tähelepanu vajadusele maski kanda, 2+2-reeglile ning teistele viiruse leviku piiramiseks tarvilikele abinõudele. Jagati ka toitu.

Ettevõtmise algatajaks oli Eesti Islami Keskuse juht, staažikas taekwondo-treener Kazbulat Šogenov. Meedias on ta varem tähelepanu pälvinud oma sõprussidemetega ISISe võitleja Abdurrahman Sazanakoviga ning viimast toetanud Ramil Khalilovi ja Roman Mankoga. Maardu tänavatel patrullimisel lõid Šogenoviga mesti näiteks volikogu liige ja tuntud poksitreener Jevgeni Golovatš (KE), veel mõned keskerakondlastest linnaametnikud ja noorsportlased.

Kommentaarid (3)
Copy