OTSEPILT ⟩ Erikomisjon nõuab selgitusi vigase riigieelarve kohta

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab esmaspäeval avalikul erakorralisel veebiistungil 2020. aasta raamatupidamise aastaaruande õigsust ja tehingute seaduslikkust.

Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul on Eesti riigis süvenemas totaalne vastutamatus. «Eelarve on nihu sadade miljonite ulatuses. Sel moel uue aasta eelarvet menetleda ei tohi, see oleks maksumaksjate mõnitamine,» lausus Reinsalu. «Näide vastutamatusest on ka terviseametis miljonite eurode väärtuses ravimite ja vaktsiinide vastu taevast laskmine. Selles asjas saab komisjon loodetavasti täna vastutajad teada.»

Riigikontrolli kontrolliaruanne «Riigi 2020. aasta raamatupidamise aastaaruande õigsus ja tehingute seaduslikkus» näitas, et rahandusministeerium on esitanud eelarve tulud tegelikust suuremana ning kulude, investeeringute ja finantseerimistehingute osa väiksemana. Selle tulemusel on tulude ja kulude vahe riigieelarves näidatud 365 miljoni euro võrra paremana.

Istungile on kutsutud justiitsminister Maris Lauri, riigikontrolör Janar Holm ning rahandusministeeriumi ja riigikontrolli esindajad.

Teise teemana jätkab komisjon terviseameti ravimite külmlao rikke põhjustanud asjaolude väljaselgitamisega. Jätkuarutelul osalevad riigikontrolör Janar Holm, ravimiameti peadirektori asetäitja Katrin Kiisk ja terviseameti peadirektor Üllar Lanno.

Arutelul avalikustatakse valitsuse tagasiside selle kohta, kes vastutab vaktsiinide käitlemise nõuete rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles