Liinioperaatorist höövlimeistriks. Puidukojas on kõik võimalik, kui vaid tahta

Puidukoda
Copy
Foto: Puidukoda

Viljandimaal, imekauni loodusega Karksis, kõlab linnulaulule lisaks tööka höövli hääl. Just seal, kunagise Karksi õlletehase territooriumil, tegutseb juba 1997. aastal asutatud höövlitööstus. Puidukojas on iga töötaja suur väärtus ning kui on julgust unistada, siis võib kuldsete kätega meistriks saada sõna otseses mõttes igaüks.

»Väikesest firmast ja armastusest puidu vastu on praeguseks saanud 42-miljonilise aastakäibe, 123 töötaja ning ülemaailmse haardega edukas ettevõte, mis on ühtlasi Viljandimaa suurimaid tööandjaid. 80 protsenti toodangust eksporditakse Euroopasse, Aasiasse, Lähis-Itta ja Ameerikasse, ühtekokku ligi 40 erinevasse riiki, alates meie naaberriigist Lätist ning lõpetades eksootilisemate paikadega nagu India ja Lõuna-Korea. Lisaks on Puidukojal tütarettevõtted Poolas, Tšehhis ja Inglismaal ning 12-liikmeline müügitiim Tartus.

Sedagi, et toimetatakse endise õllemanufaktuuri alal, ei reeda enam miski, sest kuigi algselt plaaniti tehase võimas 35-meetrine katlamaja korsten ajaloolise maamärgina alles jätta, siis tänavu veebruaris see ohutuse eesmärgil siiski lammutati. Ehkki võrreldes algusajaga on ettevõte tundmatuseni muutunud, siis midagi, õigupoolest see kõige-kõige olulisem, on 24 aasta jooksul jäänud ikkagi samaks. Otse loomulikult armastus puidu vastu.

Kõik on võimalik

Alates 2013. aastast Prantsuse puiduettevõtete gruppi Rose Group kuuluv Puidukoda tegeleb puidu väärindamisega. Tehases hööveldatakse kuuse- ja männipuitu ning Siberi lehist, millest valmistatakse sise- ja välisvoodrilaudu, terrassi- ja põrandalaudu ning konstruktsioonipuitu. Lisaks pakutakse mitut järeltöötlust – näiteks värvimine, vahatamine, kappimine, otsatapp ja immutus. Toormaterjalina kasutatakse kõrgkvaliteedilist põhjamaist okaspuupuitu, millest suurem osa ostetakse Põhja-Venemaalt ja Soomest. Eestis müüb Puidukoja tooteid Puumarket.

Ettevõtte personalijuhi Marit Tisleri arvates eristab neid teistest sama valdkonna ettevõtetest kõige rohkem paindlikkus. Ka kõige nõudlikuma kliendi soovid suudetakse täita, sest tootesortiment on lai, värvilahendusi sisuliselt lõputult ning alati ollakse valmis tegema erilahendusi. Ettevõtte profiili muutis veel mitmekesisemaks 2018. aastal loodud rahvusvaheline kõrgväärindatud höövelpuidu bränd Woodmood, mis on mõeldud eriti põneva ja omanäolise disainiga sisekujunduste loomiseks.

«Puidukojas on kõik võimalik ning seni pole meil küll ükski idee jäänud teostamata,» räägib Marit Tisler ning usub, et just pidev tootearendus, loomingulisus ning julgus katsetada uusi tehnoloogiaid ja töötlusi on põhjused, miks ettevõttel on seni nii hästi läinud ning nõnda paljud kliendid on neid usaldanud. Ehkki möödunud aastal pälviti nii Viljandimaa aasta ettevõtja kui ka õppijasõbraliku tööandja tunnustus, siis on

Marit Tisleri arvates veel hästi palju teha, et neid tiitleid vääriliselt kanda. Pealegi ei tehta midagi ju üksnes tunnustuse nimel.

Foto: Puidukoda

Puidukoda tööandjana

Ent siiski otsitakse inimesi nagu tikutulega. Miks ometi? Ettevõte asub küll looduskaunis paigas, ent kuna see jääb suurematest linnadest ja keskustest siiski kaugele, siis on asukoht ühtlasi miinus. Meil on väga keeruline töötajaid leida, tõdeb

Marit Tisler ning arvab, et ilmselt peljatakse sedagi, et tootmisvaldkonnas töötamiseks on vaja väga spetsiifilisi teadmisi ja oskusi. Eks see olegi tõsi, aga siiski ainult osaliselt, sest näiteks praegu on Puidukojas kohe tööd pakkuda kolmele-neljale esmatasandi liinioperaatorile, kelle puhul ei ole kogemus oluline ning väljaõpe toimub ettevõttes kohapeal.

Karjääriredelil üles liikudes nõudmised siiski kasvavad. Näiteks sorteerijaks eelistatakse inimest, kes on puidutoodetega varem kokku puutunud ning höövlimeistri ja vahetuse vanema puhul on oluline tehniline taip ja kogemus erinevate masinatega, ent siiski hinnatakse tööle kandideerides eelkõige ikka inimese soovi õppida, aktiivsust ja algatusvõimet. Marit Tisler julgustab huvilisi kindlasti ettevõttega ühendust võtma ning on kindel, et koos leitakse võimalus Puidukoja arengusse panustada.

Innustamiseks ja tõestamaks, et Puidukoda on tõesti suurepärane koht, kus karjääri teha, räägib ta mitu inspireerivat edulugu, kuidas varasema puidutöö kogemuseta alustanud töötajatest on ettevõttes arenenud tõelised oma ala spetsialistid. «Meie jaoks on väga oluline, et töötajad oleksid motiveeritud, kursis uute suundadega puidumaailmas ning võimelised nägema oma töös perspektiivi,» rõhutab Marit Tisler ning lisab, et Puidukoda on tööandja, kes soovib, et töötajad tuleksid tööle rõõmsalt ja lahkuksid päeva lõpus sama rõõmsalt ja rahulolevalt. Lisaks pakutakse töötajatele võimalust nii-öelda ristkoolituda, see tähendab õppida töö kõrvalt ära mõni teine positsioon, ning ka koolitussoovidele, kui need on ettevõttele kasulikud, püütakse alati vastu tulla.

Meeskond on A ja O

Iga-aastastest rahulolu-uuringutest jääb ikka ja jälle kõlama, et enim hindavad Puidukoja töötajad toetavat ja ühtehoidvat meeskonda. «Meie meeskondade juhid on tõepoolest kõige alus, tuumik, kes suudab uue inimese panna nendega ühes rütmis hingama,» räägib Marit Tisler ning lisab, et ka ettevõte tervikuna on arengule suunatud, sest pidevalt otsitakse uusi turge, põnevaid tooteid ning võimalusi osa töölõike automatiseerida. Lisaks ühtehoidvale meeskonnale hindavadki töötajad väga töö loomingulisust – kunagi ei hakka igav, sest ettevõte ja tooted on pidevas muutumises.

Foto: Puidukoda

Ettevõttega liitudes läbib uus töötaja sisseelamisprogrammi, kus lisaks kohustuslikule tööohutusealasele juhendamisele määratakse talle juhendaja. «Viskame inimese sisuliselt kohe tundmatus kohas vette, küll juhendaja valvsa pilgu all, aga juba esimesel päeval tuleb päriselt tööle hakata,» räägib Marit Tisler ja lisab, et nii ju õpitaksegi kõige kiiremini.

Lisaks mitmekülgsele ja loomingulisele tööle toimuvad igal aastal ettevõtte suvepäevad, jõulupidu ning osakondade meeskonnaüritused. Töötajaid peetakse meeles sünnipäevadel ning toetatakse, kui perre sünnib värske ilmakodanik või laps alustab kooliteed. Lisaks pakutakse psühholoogilist nõustamist ning kord kvartalis käib ettevõttes massöör.

Kolm põhjust, miks töötada Puidukojas

• Toetav ja ühtehoidev meeskond

• Arengu- ja eneseteostusvõimalused

• Vabad nädalavahetused

INFO

Puidukoda ootab meeskonnaga liituma tõstukijuhte, höövlimeistreid, liini- ja lintsaeoperaatoreid, järeltootmise spetsialiste, sorteerijaid ning värviliini spetsialiste. Tööpakkumised on üleval töövahendusportaalides ja Töötukassa veebilehel, aga ühendust võib võtta ka otse ettevõtte kodulehe kaudu www.puidukoda.eu.

Copy
Tagasi üles