Bonava projekteerimistiimis arenevad nii töötaja kui ettevõte

Copy
Foto: Bonova

Põhja-Euroopa üks juhtivaid elamuarendusettevõtteid Bonava ei tegele pelgalt majade ehitamisega. Eesmärk on hoopis suurem – kujundada hästi läbi mõeldud kodusid ja naabruskondi, kus inimestel on hea elada. Bonavas on 2100 töötajat üheksas riigis: Rootsis, Soomes, Taanis, Norras, Saksamaal, Peterburis, Eestis, Lätis ja Leedus.

Bonava on suurimaid uute kodude ehitajaid ka Eestis – siin toimetab iga päev ligikaudu 80 töötajat. Peatöövõtjatena juhitakse kodude rajamist kõigis etappides, alates projekteerimisest ja ehitusjuhtimisest kuni müügi ning garantiiteeninduseni.

Bonavale on oluline olla edukas nii ettevõtte kui ka tööandjana, unustamata tähtsaimat vara – töötajaid. Seetõttu panustatakse palju oma inimeste arengusse – eriti seepärast, et insenerivaldkond on nii ehituse kui projekteerimise osas seotud kutsetega ja ainuüksi kutsepädevuse säilimiseks tuleb end täiendada. Koolitusi võivad töötajad leida ise, kuid ka tööandja pakub selleks võimalusi.

Oma projekteerimisüksus ei ole arendusettevõtete struktuuris kuigi sage – levinum on teenuse sisseostmine. Bonava on valinud teise tee ning üles ehitanud oma projekteerimisüksuse nii Skandinaavia turgudel ja St. Peterburis kui ka Baltikumis. Praegu kuulub Bonava Eesti projekteerimistiimi 26 liiget, kelle hulgas on BIMi spetsialistid, eriosade insenerid, konstruktorid ja arhitektid, sealhulgas maastikuarhitektid ja sisearhitekt.

Foto: Taavi Soorm

«Bonava siht on hoida strateegiliselt olulisi teadmisi majas sees ning investeerida oma inimestesse ja teadmistesse, mida nad ettevõttesse toovad,» toob välja projekteerimisüksuse juht Taavi Soorm.

Lisaks näeb Bonava oma turueelist lahenduste standardiseerimises ja nende standardlahenduste pidevas täiustamises. See loob ühest küljest võimaluse hoida projekteerimisüksus optimaalse suurusega ning teisest küljest aitab täita ka aeg-ajalt tekkivaid auke projekteerijate töömahus.

«Oma majas projekteerimise, ehituse ja garantiivaldkonna inimeste mõttevahetuses leitakse teinekord üles ka mõni väga väike detail, mille parendamine annab selget ajalist või rahalist võitu,» lisab Soorm ettevõttesisese koostöö eelistest rääkides.

Majasisese tiimi puhul leidub veel üks pluss, nimelt et inimesed on omavahel juba harjunud koos töötama. See mängib erilist rolli kriitilistes olukordades, kus tuttavate ja tihti ka samas ruumis töötavate inimeste vahel on probleemist arusaamine ja lahenduse leidmine märksa lihtsam. Nii kulub mõne keerukama probleemi lahendamiseks kordi vähem energiat.

Foto: Bonova
Foto: Rene Berezin

Rene (konstruktor)

Bonavas on hea töötada, sest siin on palju toredaid kolleege, kes töötavad ühtse suure meeskonnana, mis annab palju võimalusi enese arendamiseks ning teostamiseks. Suur ajend tööandja valikul oli see, et Bonava on rahvusvaheline ettevõte, kus on head töötingimused ning võimalus teha koostööd ka rahvusvahelises meeskonnas.

Foto: Aivar Alliksaar

Aivar (projekteerija)

Olen päris palju uut Bonavas õppinud, eelkõige Reviti programmiga töötamist, samuti on huvitav kogemus töötada ettevõttes, kus saab peale kõigi osade majasisese projekteerimise näha ka hoonete ehitamisega seotud teisi tegevusi.

Foto: Margus Klaos

Margus (arenduse projektijuht)

Bonava töökeskkond võimaldab pühenduda oma rollile teadmisega, et võid usaldada kolleege ja kokkuleppeid. Tööandjana väärtustab Bonava aega perega, töötaja turvalisust ja üldist heaolu. Rõõm on tõdeda, et see on toonud kokku üksteist toetava professionaalse kollektiivi.

Liitu Bonava tiimiga

Seoses uute põnevate projektidega on Bonavaga oodatud liituma mitmeid uusi töötajaid just projekteerimisüksusse.

Soovid täpsemalt teada, millistele ametikohtadele ja mida oma töötajatele pakume?

Vaata lähemalt www.bonava.ee/tuletoole või küsi lisa work@bonava.ee ja tel 5649 7987.

Copy
Tagasi üles