Kristen Michal abilinnapea ülekuulamisest: omad juba omadelt ju raskeid küsimusi ei küsi (3)

Copy
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Pilt videost

Politsei kuulas eelmisel nädalal üle Keskerakonda kuuluva Tallinna abilinnapea Eha Võrgu. Reformierakonna linnapeakandidaat Kristen Michal sõnas, et ainuvõimu ongi raske kaitsta. 

«Paistab, et sel neljapäeval volikogus tuleb meil hakata arutama linnavalitsuse liikmele umbusalduse avaldamist, hetkel on teada kahtlus valeütluste andmises. Detaile lisandub homme,» kirjutas Michal ühismeedias. 

Ta lisas, et ainuvõimu on raske kaitsta. «Pealegi, omad juba omadelt ju raskeid küsimusi ei küsi? Nii vähemalt olnud tavaks eelmistel juhtumite avamisel. Oleme linnavara viletsa valvamise, kaotsimineku ja süsteemse läbipõimumise eest näiteks eelmisele linnapeale umbusaldust avaldanud.»

Michal nentis, et ei osanud Eha Võrgu kohta sellist uudist oodata. «Kurb on lugeda ja selgituste puudumisel läheb see taas pikka ritta - ainuvõim, süsteemne läbipõimumine, tegeliku kontrolli puudumine ja linnakodanike kasvav pettumus.»

«Pealegi. Samal ajal, Eesti riigi ja pealinna kõige olulisem väljakutse on tervisekriis. Tartu tegeles terve suve, et saada taset, mis annaks vabadused tagasi. Tallinnas tegeleb linnavalitsus millega?»

Ta tõi välja, et eile ei vaktsineeritud Lasnamäel vanuses 12-17 kedagi, täna vaktsineeriti seal viis inimest. «Samas noorte vaktsineerituse tase Lasnamäel on 25,3 protsenti. Võrdlusena Tallinna keskmine 12-17 46,5 protsenti, Eesti keskmine 12-17 55,3 protsenti ja noored Tartus 64,6 protsenti. Täiskasvanutes Lasnamäel 51,4 protsenti, Tallinnas 61,9 protsenti, Eestis 65 protsenti ja Tartus 73,1 protsenti.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles