Hingamisteede haiguste sümptomeid tuleb võtta tõsiselt

KBM Pharma OÜ
Copy
Foto: iStock

Koroonapandeemia kauaoodatud lõppu pole kahjuks veel näha. Iga päev loeme ajakirjandusest, kui palju inimesi nakatus koroonaviirusega viimase ööpäeva jooksul. Ilmade jahenedes on oht, et välja ilmuvad ka muud külmetusviirused. Mida me saame ise teha, et vähendada viirustega nakatumise riski?

Praegu on üldine soovitus, et igasuguste külmetushaiguste tunnuste ilmnemisel tuleks jääda koju ning teha koroonatest. Kõiki hingamisteede haiguste sümptomeid tuleb võtta tõsiselt, sest ka esmapilgul süütuna tundunud köha või nohu võivad muutuda kogu hingamisteid haaravaks infektsiooniks.

Loomulik kaitsesüsteem võib tasakaalust välja minna

Iga hingetõmbega saab meie keha umbes pool liitrit õhku, mis on vajalik rakkude hapnikuga varustamiseks. Koos õhuga satuvad hingamisteedesse ka soovimatud sissetungijaid, teiste hulgas viirused ja bakterid.

Haigustekitajad ja muud osakesed jäävad kinni niiskele limaskestale, millel paiknevad väikesed ripsmed. Need ripsmed on pidevas liikumises ning liigutavad limakihti koos võõrkehadega kõri suunas, kust need köhitakse välja või neelatakse alla.

Immuunsüsteemi nõrgenemine või suur viiruskoormus kahjustavad hingamisteede limaskesta ja viivad kirjeldatud kaitsemehhanismi tasakaalust välja. Kui ripsepiteel ei toimi enam korralikult, hakkab hingamisteedesse kogunema röga, mis raskendab hingamist. Sissetunginud haigustekitajaid ei eemaldata organismist ja tekib nakatumisoht.

Samalaadne lima väljutamise häire tekib ka koroonahaigetel kopsusümptomite korral. See halvendab gaasivahetust kopsudes ja põhjustab hapnikupuudust.

Külmetushaiguste korral aitab taimne mürtool

Ägedate hingamisteede nakkuste ravis on oluline, kuidas suurendada organismi kaitsevõimet ja aktiveerida puhastusmehhanismid. Eriti tähtis on tagada õhu vaba liikumine ja seeläbi gaasivahetus vere ja õhu vahel. Selle saavutamiseks saab kasutada GeloMyrtol® forte kapsleid (standartiseeritud mürtool), mille toime on dokumenteeritud uuringutega.

Mürtool on taimsete eeterlike õlide segu, mille toime põhimõtteks on n-ö seespidine inhalatsioon. Peale kapsli sissevõtmist jõuab mürtool verre, kust eeterlikud õlid hakkavad erituma hingamisteede kaudu. Läbides ka kõige peenemad hingamisteede harukesed, lahjendab mürtool sitket röga, stimuleerib vedelama röga tootmist ning aktiveerib ripsepiteeli tööd. Röga koos haigustekitajatega väljutatakse kopsudest kiiremini ning hapnikuga varustatus paraneb, mõjutades soodsalt haiguse kulgu.

Ära oota, kuni köha muutub kurnavaks!

GeloMyrtol® forte (standardiseeritud mürtool) kapsleid soovitatakse võtta kohe, kui ilmnevad esimesed külmetuse tunnused. See kiirendab haigustekitajate eemaldamist hingamisteedest ning aitab takistada nakkuse levikut ülemistest hingamisteedest alumistesse. Ravimit sobib kasutada kõikides külmetuse staadiumites ning see aitab vältida külmetushaiguse süvenemist.

Osta GeloMyrtol® forte SIIT

Tähelepanu lapsevanemad! Lastel kasutamiseks on apteegis olemas ka väiksemate kapslitega Myrtol (standardiseeritud mürtool).

Käsimüügiravim. Näidustus: sekreedi vedeldamine sinusiidi ja bronhiidi korral. Tähelepanu! Tegemist on ravimiga. Enne tarvitamist lugege tähelepanelikult pakendis olevat infolehte. Kaebuste püsimise korral või ravimi kõrvaltoimete tekkimisel pidage nõu arsti või apteekriga.

Tootja ja müügiloa hoidja: G. Pohl-Boskamp GmbH & Co. KG, Saksamaa. Täiendav informatsioon müügiloa hoidja esindajalt Eestis: OÜ KBM Pharma, Tähtvere 4, 51007, Tartu, Eesti. Tel 733 8080

Copy
Tagasi üles