Piirist piirini KOV 2021 ⟩ Üle kahe korra kosunud EKRE teeb konkurentide elu keeruliseks (2)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Setomaa vallas kandideerib valimisliidus Ühine Setomaa seitse Setomaa ülemsootska ametit pidanud inimest, nende seas eelmine ülemsootska Rein Järvelill.
Setomaa vallas kandideerib valimisliidus Ühine Setomaa seitse Setomaa ülemsootska ametit pidanud inimest, nende seas eelmine ülemsootska Rein Järvelill. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kagu-Eestis on EKRE eelmiste valimistega võrreldes kasvatanud kandidaatide arvu üle kahe korra, teised suuremad erakonnad on kõik kandidaate kaotanud ja oodata on pingelist valimisvõitlust.

EKREt toetab Kagu-Eestis (Võru-, Põlva- ja Valgamaal) Norstati küsitluse andmeil üle kolmandiku elanikkonnast, erakond läheb oma nimekirjaga valimistele kõigis 11 kohalikus omavalitsuses. EKRE ridades kandideerib 193 inimest, eelmistel valimistel oli neid 81.

Kõige pikem nimekiri on erakonnal Räpina vallas: 38 nime eesotsas riigikogu liikme Tiit Kalaga. Võrus on EKRE nimekirjas 24 inimest, eesotsas on endine keskkonnaminister Rain Epler ja riigikogu liige Merry Aart.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles