Biden tahab korraldada tippkohtumise koroonaviiruse teemal (1)

Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: Pool via CNP /MediaPunch via www.imago-images.de

USA presidendi Joe Bideni administratsioon kavandab rahvusvahelist tippkohtumist pandeemiale reageerimise ja ülemaailmsete vaktsineerimistegevuste teemal, edastas kolmapäeval väljaanne Politico viidates asjaga kursis olevatele allikatele.

Politico informatsiooni kohaselt on Ühendriigid oma plaanidest juba mõnele riigile teatanud, kuid ametlikke kutseid pole veel välja saadetud.

Artiklis märgitakse, et tippkohtumine langeb kokku ÜRO Peaassamblee koosolekutega, mis on kavandatud septembri eelviimasele nädalale.

Koroonapandeemia on nõudnud maailmas üle 4,5 miljoni ohvri. Iga päev sureb maailmas Covid-19 tõttu umbes 10 000 inimest, mis on oluliselt vähem jaanuariga võrreldes, mil iga päev suri maailmas viiruse tagajärjel keskmiselt 14 800 inimest. Samas juuli algul suri maailmas viiruse tagajärjel ööpäevas keskmiselt 7800 inimest.

Augusti lõpunädalal nädalal suri Ühendriikides Covid-19 tagajärjel keskmiselt 1290 inimest ööpäevas, millega USA on taas kõrgeima viirusesurmade arvuga riik maailmas. Jaanuaris tuvastati Ühendriikides keskmiselt 3380 viirusesurma ööpäevas, suve algul vaid 200.

Praegu seisab USA nakkavama Delta tüve tõttu silmitsi uue viiruselainega. Delta tüvi on levinud suuremasse osasse maailma riikidest. See avastati Indias tänavu aprillis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles