Reinsalu reformist: Eesti astub Soomega samasse klubisse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles enne kõrgharidusreformi eelnõu vastuvõtmist riigikogus esinedes, et nüüd liitub Eesti kõrghariduses klubiga, kuhu kuuluvad ka Soome ja Rootsi.

Kõrgharidusreform on tema väitel viimase aja olulisim muudatus Eesti kõrghariduse korralduses. «Eelnõu vastuvõtmisel astume me kõrghariduse valdkonnas samasse klubisse riikidega nagu Soome ja Rootsi, kes pakuvad tasuta õpet kõrgkoolis kõigile võimekatele noortele,» rääkis Reinsalu.

Tema väitel pääsevad noored tänu reformile kõrgharidusele senisest paremini ning õiglasemal moel ligi ning reformiga väärtustatakse üliõpilaste edasipüüdlikkust.

Reinsalu sõnul on nende erakonna fraktsioon eelnõuga rahul. «See on mõistlik käik, kompromiss ja me vajutame julgelt rohelist nuppu.»

Riigikogu kiitis täna kolmandal lugemisel heaks kõrgharidusreformi eelnõu. Selle poolt oli 53 riigikogu liiget, vastu 43, erapooletuid ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles