Tallinna kaubamaja kõrvale ehitatakse kõrghoone (1)

Copy
Kunstiakadeemia endisele krundile ehitatakse kõrghoone.
Kunstiakadeemia endisele krundile ehitatakse kõrghoone. Foto: Tallinna Linnavolikogu Kantselei

Tallinna linnavolikogu võttis vastu Tallinna kesklinnas aadressil Tartu mnt 1 ja Laikmaa 11 asuva kinnistu detailplaneeringu. Krundile on planeeritud kuni 30 maapealse ja kuni kahe maa-aluse korrusega äri- ja eluruumidega kõrghoone.

Detailplaneering on kooskõlas Tallinna üldplaneeringus määratud juhtotstarbega ja kesklinna tihendamise põhimõttega ning Tallinna kõrghoonete teemaplaneeringuga.

Planeeringus kavandatud hoonestus sulgeb seni avatud kvartali ja annab oma lahendusega ning kõrgema hooneosaga piirkonnale selgelt äratuntavat omapära. Kõrgem hooneosa täiendab kõrghoonetest moodustuvat linnakeskuse siluetti ja Maakri kõrghoonete piirkonna kõrghoonete gruppi. Kavandatud hoonestus suurendab linnasüdame atraktiivsust ja segakasutust. Kavandatud silmapaistvam kõrgem hooneosa tähistab maamärgina A. Laikmaa ja Gonsiori tänava ristmikku.

Kõrgem hooneosa kõrgusega kuni 101,2 meetrit maapinnast (absoluutkõrgus 106 meetrit) on kavandatud krundi kaguossa. Madalam Gonsiori ja A. Laikmaa tänava äärne hooneosa absoluutkõrgusega kuni 36 meetrit on liigendatud vastavalt ümbruse hoonestusele. Hoone madalama osa äriruumid on mõeldud ühise passaažiga tänavale avanevate rendiboksidena kaubandus- ja teenindusasutuste tarbeks, büroodele, hotellile. Korterid on kavandatud kõrghoone ülemistele korrustele.

Hoone suurim lubatud kõrgus on määratud nii, et see ei ületaks kaugvaates Lauluväljaku ülemiste väravate juurest Viru hotelli ja Swissoteli kõrgust ühendavat sirget. Hoonele on kavandatud 2 maa-alust korrust. Juurdepääs maa-alustele parkimiskorrustele on läbi hoonesisese panduse. Pandusele on juurdepääs Tartu maanteelt.

Detailplaneeringu on koostanud Peep Moorast.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles