ÜRO peasekretäri hinnangul tuleb Talibaniga dialoogi jätkata

Copy
Antonio Guterres.
Antonio Guterres. Foto: SUSANA VERA/Scanpix

ÜRO peasekretär Antonio Guterres kutsus neljapäeval uudisteagentuurile AFP antud usutluses rahvusvahelist üldsust üles jätkama dialoogi Afganistani islamiliikumisega Taliban.

«Vältida tuleb majanduskrahhi, mille tagajärjel võivad miljonid inimesed hukkuda,» sõnas Guterres.

«Peame pidama dialoogi Talibaniga, kus kinnitame oma põhimõtteid otse ja selgelt ning solidaarselt Afganistani rahvaga,» ütles peasekretär.

«Meie kohus on laiendada oma solidaarsust inimestele, kes seal suuresti kannatavad ning kus miljonid ja miljonid võivad nälga surra,» lisas Guterres.

Peasekretäri eriesindaja Afganistanis Deborah Lyons kutsus veidi enne seda samuti rahvusvahelist üldsust üles jätkama Afganistani toetamist hoolimata murest islamiliikumise Talibani valitsuse pärast.

Lyonsi sõnul võib muidu aset leida riigi ajalooline kokkuvarisemine.

«Tuleb kiiresti leida moodus, mis võimaldab raha Afganistani voolamist, et vältida majanduse ja ühiskonnakorralduse täielikku lagunemist,» kurtis eriesindaja ÜRO Julgeolekunõukogu kohtumisel.

«Tulemuseks oleks tõsine majandussurutis, mis võib paisata veel miljoneid inimesi vaesusesse ja nälga ning tekitada tohutu põgenikelaine Afganistanist,» hoiatas Lyons.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles