Must: kõrgharidusreformis on kuri lõks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilaste meeleavaldus
Üliõpilaste meeleavaldus Foto: Oliver Kund

Riigikogu keskfraktsiooni liikme Aadu Musta väitel peitub täna parlamendi heakskiidu saanud kõrgharidusreformis rahalõks.

«Seaduses on paljude jaoks kuri lõks. Kui tudengina poole koormusega tööl käid, ei suuda sa õppekava sajaprotsendiliselt täita ja hakkad hariduse eest maksma. Kui tööl ei käi, ei ela ära,» rääkis Must enne eelnõu vastuvõtmist riigikogu ees.

«On oht, et nii peavad ülikoolist lahkuma mitte ainult laisad ja võimetud ehk nn puksiirlatikad, vaid ka need, kes jätkuva kriisi tõttu ei saa loota mamma-papa rahakotile.»

Tema sõnul võiks tudeng ideaalis töötada veerandkoormusega tulevase eriala lähedasel töökohal, teenida midagi elamiseks, saada töökogemust ja ka praktikat.

«Aga selliseid töökohti veel ei ole ja valitsus ei ole nende loomiseks ka mingit initsiatiivi veel üles näidanud.»

Riigikogu kiitis täna kolmandal lugemisel heaks sajad tudengid jaanuaris Toompeale protestimiitingule toonud kõrgharidusreformi eelnõu. Selle poolt oli 53 ja vastu 43 riigikogu liiget.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles