Mihkelson: Keenia ootab Eesti saatkonna avamist riigis (4)

Postimees
Copy
Marko Mihkelson. FOTO: Tairo Lutter
Marko Mihkelson. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

President Kersti Kaljulaidiga riigivisiidil Keenias viibiva väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni (RE) sõnul ootab Eestist enam kui kümme korda suurema pindalaga Ida-Aafrika riik pikisilmi, et Tallinn seal saatkonna avaks.

«Keenia on väga huvitatud sellest, et Eesti avaks oma saatkonna Nairobis. Eestit tuntakse kui väga edumeelset digiriiki, kellelt on Keenial palju õppida,» kirjutas Mihkelson sotsiaalmeedias. 

Ta märkis, et välisminsiteeriumi koostatud  Aafrika strateegias on pakutud, et saatkonna Keenias võiks avada juba 2022. aastal. «Ütlesin omalt poolt, et kui Eesti valitsus otsustab rajada saatkonna Nairobi, võiks Keenia kaaluda oma diplomaatilise esinduse avamist Tallinnas,» selgitas ta. 

«Igatahes teatas EAS-i välissuuna juht Sven Aulik reedesel Eesti-Keenia ärifoorumil, et Eesti avab juba järgmisel aastal Nairobis oma esimese välisesinduse Aafrika mandril.»

Mihkelson lisas, et räägiti diplomaatiliste missioonide teemadel ning ka regionaalsest julgeolekust. «Keenia on Ida-Aafrika stabiilsemaid riike, kelle vahetus naabruses on aga terve rida väga keerulisi konfliktipiirkondi. Eeskätt teeb Keeniale muret Somaalias toimuv,» lausus väliskomisjoni esimees. 

«Väliskomisjoni esimehe Metitoga leppisime kokku, et korraldame lähemate nädalate jooksul riigikogu ja rahvusassamblee komisjonide virtuaalkohtumise,» lõpetas Mihkelson enda ülevaate.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles