Sotsid korraldavad vanavanemate päeva puhul Tartus avaliku arutelu (1)

Copy
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Margus Ansu

Täna kell 15 toimub Tartus Küüni ja Vallikraavi tänavate ristis Tartu sotsiaaldemokraatide eestvedamisel avalik arutelu «On vanavanemate aeg - väärikas Tartu!». Arutelu modereerib Tartu piirkonna esimees Heljo Pikhof. 

Arutelul osalevad Tartu sotsiaaldemokraadid, sealhulgas KOV 2021 valimiste SDE nimekirjas kandideerijad. Teemat tutvustab psühholoog ja kirjanik Toivo Niiberg ja Vanemate Sotsiaaldemokraatide president Arno Arukask. Arutelu modereerib riigikogu liige ja SDE Tartu piirkonna esimees Heljo Pikhof.

Vanavanemate päeva eesmärgiks on tänada ning avaldada austust vanavanematele laste ja lastelaste kasvatamise, jagatud hoole ning armastuse eest.Tähtpäev aitab lastel saada teadlikumaks sellest, millist tugevust, teadmisi ja elutarkust vanavanemad pakkuda suudavad ning tihendaks eri põlvkondade vahelist suhtlemist.

Tähtpäev on asjakohane austusavaldus ka riigi poolt ning võimaldab avalikult näidata vanavanemate tähtsust eelkõige perekonna, aga ka ühiskonna jaoks tervikuna.

Panelistid arutlevad teemadel «Miks peaks lapselastel olema vanaema – vanaisa rohkem tarvis kui vanaemal- vanaisal endal?» ja «Kas vanaema - vanaisa ei vajagi lapselaste seltsi selleks, et olla õnnelik?».

«Lapse, lapselapse sünd on kordumatu ime. Teisalt, iga väike inimene, kes ilma vanavanemate hoole ja armastuseta üles kasvab, jääb väga paljust ilma,» sõnas Pikhof. 

Arutelu toimub Küüni ja Vallikraavi tänava ristmikul. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles