VIDEO ⟩ Isamaalased tutvustasid kongressil «Eesti keele kaitse» plaani

Postimees
Copy
Isamaa Tallinna linnapeakandidaat on Urmas Reinsalu
Isamaa Tallinna linnapeakandidaat on Urmas Reinsalu Foto: Gert Tali

Pühapäeval toimus erakond Isamaa Tallinna piirkonna kongress, kus tutvustati erakonna Tallinna valimisprogrammi ja ühtlasi «Eesti keele kaitse» plaani. 

Isamaa lubab oma valimisprogrammis, et viib venekeelsed lasteaiad ja koolid 2027. aastaks üle eestikeelsele õppele. 

Konverentsil tutvustati Tallinna eesti keele kaitse plaani, eesti keele kaitse ja arengu eest vastutava abilinnapea kandidaati Mart Rannutit ja moodustatud Tallinna eesti keele kaitse nõukogu liikmeid.

Isamaa eesti keele kaitse plaan näeb ette Tallinna haridusameti kujundamist haridus- ja keeleametiks ning abilinnapea kohta, kelle ülesandeks on ettenähtud plaan ellu viia. Abilinnapea kandidaadiks on keeleteadlane ja endine keeleameti juht Mart Rannut, kes kandideerib Mustamäel.

«Tänane segregatsiooni taastootev haridussüsteem on Eesti üks suurimaid valukohti. Juba käesoleval aastal tuleb Tallinna Linnavolikogule esitada konkreetne rakenduskava venekeelsete koolide ja lasteaedade üleminekuks eestikeelsele õppele,» ütles eesti keele abilinnapea kandidaat Rannut. Lisaks tuleb tema sõnul võtta erilise tähelepanu alla linnasutuste ja koolide juhid, kes vilistavad keeleseaduses kehtestatud nõuetele ja eesti keele oskusele.

Tallinna linnapeakandidaadi Urmas Reinsalu sõnul ei puuduta erakonna meetmed ainuüksi haridusvaldkonda, vaid kogu linnaruumi. on Isamaal pakkuda selge visioon, kuidas tagada, et Tallinn oleks eestikeelne ja eestimeelne linn. «Selleks oleme kokku kutsunud eraldi Tallinna eesti keele kaitse ja arengu nõukogu, kuhu kuuluvad Mart Rannut, Mihkel Mutt, Tunne Kelam, Sigrid Nuutre, Andres Langemets, Peep Lassmann, Lauri Vahtre ja Mihhail Lotman,» ütles Reinsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles