VANAVANEMATE PÄEV ⟩ Kes küpsetab kooki, kes soojendab eilseid kartuleid?

Copy
Koogiküpsetamine veebikoolituse järgi.
Koogiküpsetamine veebikoolituse järgi. Foto: Joe Klamar/Scanpix Baltics

Pühapäeval on vanavanemate päev ja esmakordselt on see ka lipupäev - sinimustvalget on heiskama oodatud kõik. Statistikaameti teatel elab Eestis tänavuse seisuga üle 350 000 vanavanema. 

Statistikaameti andmeil elas 1. jaanuari seisuga Eestis 224 990 vanaema ja 129 780 vanaisa. Enim vanavanemaid on vanuserühmas 60-69.

Vanavanemate päeva tähistatakse septembri teisel pühapäeval, kuid tegu pole just väga kauaaegse traditsiooniga. Päeva tähistamine muutus populaarsemaks alles möödunud kümnendil. 

Statistikaameti andmed vanavanematest
Statistikaameti andmed vanavanematest Foto: Statistikaamet

Vanaisa Andres soojendas tähtpäeval kartuleid

Korvpallitreener Andres Sõber ja tema kaasa Helle on neljakordsed vanavanemad.

Nende USAs Atlantas elava tütar Marju peres kasvab kolm lapselast: korvpallur Isabella ning jalgpallurid Anderson ja Cristiano. Kanadas Vancouveris, kus elab noorim tütar Liis, sirgub Maxim.

Korvpallitreener Andres Sõber.
Korvpallitreener Andres Sõber. Foto: Arvet Mägi

Vanavanemate päev algas Lääne-Virumaal Padaorus elaval vanaisal-vanaemal tavapäraselt. Erilist maiustamist või küpsetamist Andres Sõbra sõnul plaanis pole. «Võtame asja rahulikult. Mina soojendasin kartuleid,» lausus ta naerdes.

«Neid tähtpäevi on nii palju, et ma ei teadnuki midagi vanavanemate päevast. Hoopis korvpall murrab siin sisse uksest ja aknast,» tunnistas ta.

Sõber lisas, et kuidagi erilisemalt nad end sel päeval ei tunne. «Vaatasime hommikul saadet «Hommik Anuga», kus oli sellest juttu pikalt ja laialt,» märkis treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles