Laanet: Venemaa suurõppus Zapad 2021 on provokatsioon Lääne vastu (2)

BNS
Copy
Kaitseminister Kalle Laanet.
Kaitseminister Kalle Laanet. Foto: Eero Vabamägi

Riias kohtusid Balti riikide ja Poola välis- ja kaitseministrid, et arutada Läänemere regiooni julgeolekuolukorda ja NATO kollektiivkaitse päevakajalisi küsimusi. 

Eesti kaitseminister Kalle Laanet märkis, et kõige paremini saab oma julgeolekut tagada tihedas koostöös lähinaabrite ja liitlastega. «Venemaa Föderatsiooni ja Valgevene survestav läbipaistmatu tegevus suurõppuse Zapad 2021 kavandamisel ja hübriidkriisi esilekutsumine Läti ja Leedu piiridel, on teadlik soov destabiliseerida Läänemere piirkonna julgeolekut ning lõhestada liitlassuhteid NATO-s ja Euroopa Liidus. Meie koostöö Balti ja Poola naabritega tugineb ühtsusel ja solidaarsusel, mitte hirmul ja manipulatsioonidel,» ütles Laanet. «Regiooni julgeolekut tagame infot jagades ning ühiselt tegutsedes.»

Kaitseministrid osalesid Läti NATO ühingu korraldatud julgeolekuteemalisel arutelul, mille peateema oli Valgevene hübriidrünnak ja Venemaa Föderatsiooni suurõppus Zapad 2021. Ministrid külastasid Adaži polügoonil toimuvat õppust Silver Arrow, mis toimub 3.-17. septembrini ja on osa Läti suurõppusest Namejs 2021.

Laanet kohtus ka NATO Põhjadiviisi staabis teenivate Eesti kaitseväelastega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles