President Kersti Kaljulaid on töövisiidil Itaalias ja Saksamaal (2)

BNS
Copy
Eesti president Kersti Kaljulaid
Eesti president Kersti Kaljulaid Foto: Sander Ilvest

President Kersti Kaljulaid on teisipäeval ja kolmapäeval töövisiidil Itaalias, neljapäeval aga Saksamaal.

Teisipäeval kohtub president Kaljulaid ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni peadirektori Qu Dongyu ja ÜRO Maailma Toiduprogrammi abi-tegevdirektori Gina Casariga, et arutada keskkonnasõbralikku lähenemist põllumajandus- ja toidusektorile ning ÜRO ja rahvusvahelise kogukonna rolli maailma toiduvaldkonna probleemide ja näljahädade lahendamisel.

Seejärel külastab Eesti riigipea ELi mereväeoperatsiooni EUNAVFOR Med/Irini peakorterit, mille operatsiooni Eesti on panustanud selle loomisest alates.

Kolmapäeval osaleb president Kaljulaid parlamentaarsete riikide riigipeade kohtumisel, et arutada, mida Euroopa Liit vajab globaalsel areenil mõjukamaks muutumiseks ning kuidas EL saab oma huve rahvusvahelisel areenil kaitsta aspektides, kus liikmesriigid üksinda jääksid nõrgaks.

Arraiolose grupi nime all tuntakse 2003. aastal alguse saanud mitteformaalsete kohtumiste seeriat, kuhu on kutsutud riigipead, kes ei võta osa Euroopa Liidu Ülemkogust. Selleaastasel järjekorras 16. kohtumisel osalevad veel Austria, Bulgaaria, Horvaatia, Soome, Saksamaa, Kreeka, Ungari, Iirimaa, Läti, Malta, Poola, Portugali ja Sloveenia president.

Neljapäeval sõidab president Kaljulaid Berliini, kus kohtub koos Läti ja Leedu riigipeadega Saksamaa liidupresidendi Frank-Walter Steinmeieriga, et tähistada 30 aasta möödumist Saksamaa ja Balti riikide diplomaatiliste suhete taastamisest.

President Kaljulaid saabub Eestisse tagasi neljapäeva hilisõhtul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles