Juhtum Pärnamäel ⟩ Hauaplatsi omavoliline laiendus ähvardab kaasa tuua kohtuasja

Jekaterina Pavlova
Copy
Radade laiust ega isegi nende olemasolu eeskirjad ei sätesta.
Radade laiust ega isegi nende olemasolu eeskirjad ei sätesta. Foto: Isiklik arhiiv.

Tallinnas Pärnamäe kalmistul ilma järelevalveta tehtud pinnasetööd on põhjustanud ühe kalmu hooldajale palju muret. Nüüd on hauapiirde rajamine küsimärgi all, hooldajal tuleb ilmselt kõvasti kukrut kergendada ning välistatud pole ka kohtuasi, kirjutab Rus.Postimees.

Eelmisel aastal oli Ljubov K. perekonnas väga kurb sündmus – suri tema abikaasa. Otsustati, et lahkunu maetakse Pärnamäe kalmistule ning selleks osteti kahekohaline hauaplats. Naabruses asuvad kalmud olid samuti värsked, neid polnud jõutud veel korrastadagi. Kui otsustati hakata hauapiiret paigaldama, läks Ljubov kalmistule ja märkas, et vasakul asuvale hauaplatsile – nimetagem seda platsiks X – on piire juba paigaldatud, aga hauaplatsi ümber on jalgraja asemele laotud kiviplaadid. Paraku piirnevad need 20 cm laiused plaadid vahetult Ljubovi hauaplatsiga.

«Teiste hauaplatside vahel on jalgraja laius 30 cm ja rohkemgi. Konsulteerisin hauapiirdeid ehitava firmaga ja nad hoiatasid, et kui naaberplatsi pärast jääb piirde paigalduseks ruumi väheks, tuleb hauapiire ehitada pehmele pinnasele. Selle tõttu võib kivi hakata vajuma. On ka võimalus paigaldada tavapärasest kitsam piire, kuid see maksab rohkem,» räägib Ljubov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles