Arstide päevadel tuleb jutuks Covid-19 pandeemia

BNS
Copy
Vaktsiiniuuringud on pandeemia tagajärel tublisti edenenud.
Vaktsiiniuuringud on pandeemia tagajärel tublisti edenenud. Foto: LUKAS COCH

Eesti Arstide Liidu korraldusel toimuvad reedel ja laupäeval Tallinnas Noblessneris Eesti Arstide Päevad, kus muu hulgas tuleb jutuks pandeemia, residentuuriõppe tulevik, immuunpuudulikkus ja ravivead.

Põhisessoonidel räägitakse veel sellest, et patsiendi turvalisus sõltub arsti heaolust ning paralleelsessioonid käsitlevad elundisiirdamist Eestis ja antimikroobset resistentsust ning selle mõju keskkonnale, teatas arstide liidu esindaja teisipäeval.

Kava on valminud infektsioonhaiguste seltsi, kopsuarstide seltsi, immunoloogide ja allergoloogide seltsi, nooremarstide ühenduse, arstiteadusüliõpilaste seltsi ja arstide liidu koostöös. Lisaks Eesti arstidele ja teadlastele esinevad külalislektorid Inglismaalt, Hollandist, Soomest ja Leedust.

28. veebruaril sai Eesti Arstide Liit saja-aastaseks. Liidu loomise otsus sündis esimestel arstidepäevadel 1920. aasta lõpus ja tänavused arstide päevad on juubeliaasta üks peasündmusi.

Konverentsi põhisessioonidest toimub veebis otseülekanne.

Arstide päevadel on ligi 500 osalejat, nende hulgas kõigi erialade ja põlvkondade arstid, arstiteaduse üliõpilased ning tervisevaldkonna spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles