Isamaa esitas Tallinna volikogule eesti keele kaitse plaani eelnõu

BNS
Copy
Poliitik Riina Solman
Poliitik Riina Solman Foto: Eero Vabamägi

Isamaa esitas Tallinna linnavolikogule üle eesti keele kaitse plaani eelnõu, mis tagab, et Tallinna linnas viidaks ellu eesti keele arengukavas 2035 ette nähtud eesmärgid.

Isamaa eesti keele kaitse plaan näeb ette Tallinna haridusameti kujundamist haridus- ja keeleametiks ning abilinnapea kohta, kelle ülesandeks on vastav plaan ellu viia.

Eelnõu üle andnud Isamaa aseesimees Riina Solman ütles, et Tallinna linnas tuleb lõpetada aastakümneid kestnud segregatsioon ning üle minna eestikeelsele haridusele.

«Uuringud näitavad, et tänase kakskeelse haridussüsteemi tõttu kannatavad ennekõike venekeelsetest peredest pärit lapsed. Selleks, et neil oleks tulevikus võimalik saavutada edu hariduses ja tööturul, tuleb tagada neile parim võimalik eesti keele oskus,» ütles Solman.

Isamaa poolt välja käidud eesti keele ja haridusvaldkonna eest vastutav abilinnapea kandidaat keeleteadlane Mart Rannut lisas, et Isamaa plaan eesti keele kaitseks pealinnas on selge ja konkreetne. «Juba käesoleval aastal tuleb Tallinna Linnavolikogule esitada konkreetne rakenduskava venekeelsete koolide ja lasteaedade üleminekuks eestikeelsele õppele.»

Lisaks tuleb tema sõnul võtta erilise tähelepanu alla linnaasutuste ja koolide juhid, kes vilistavad keeleseaduses kehtestatud nõuetele ja eesti keele oskusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles