PPA orkester jätkab Tallinna politseiorkestrina (5)

Meinhard Pulk
, Toimetas
Copy
PPA orkester
PPA orkester Foto: Reelika Riimand / PPA

Politsei- ja piirivalveameti puhkpilliorkester jätkab alates uuest aastast Tallinna politseiorkestrina. Tallinna politseiorkestri koosseisu jäävad kõik selle 34 liiget.

Eriti märgiline on, et orkestri nimi sisaldab edaspidi nii Tallinna nime kui ka viidet politseile, ütles siseminister Kristian Jaani. Ta lisas, et on rahul koostöökokkuleppe tingimustega, mille järgi saavad võimaluse jätkata kõik 34 orkestri liiget.

Politseiorkestri traditsioon sai alguse 1928. aastal ning Tallinna koosseisus jätkab orkester osalemist Eesti riigi sümbolväärtusega tähtpäevadel, lubas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. 

«Tallinn kandideerib UNESCO loovlinnade võrgustiku muusikalinnaks ja juba seetõttu ei oleks me saanud lubada selle unikaalse muusikakollektiivi kadumist. Kõige tähtsam on aga see, et politsei- ja piirivalveorkestri kõrget taset loonud professionaalsed muusikud saavad rahulikult senist tööd jätkata ja Eesti muusikaelu rikastada,» ütles Kõlvart.

Politsei ja piirivalveorkestri juht Kristiina Veerde lisas, et kollektiiv jätkab koostööd ka politsei- ja piirivalveametiga ning esineb nii riiklikel sündmustel kui ka avalikel üritustel. PPA annab orkestriga kaasa pillid, noodid ja esindusvormid. 

Linnavalitsus kiitis koostöökokkuleppe heaks tänasel, 15. septembri istungil. Edasi saab lepe heakskiidu Tallinna linnavolikogult.

Siseminister ja linnapea sõlmivad leppe 24. septembril Vabaduse väljakul, misjärel annab Tallinna politseiorkester avaliku tasuta kontserdi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles