Tartu ringkonnakohus ei lubanud apteeki avada toidupoes

BNS
Copy
Turu tänaval asuv Benu apteek.
Turu tänaval asuv Benu apteek. Foto: Elmo Riig

Tartu ringkonnakohus jättis teisipäevase kohtuotsusega ravimiameti otsuse kehtima ja nõustus, et apteeki ei või rajada toidukaupluse teenindussaali.

Pharmatipp OÜ (uue nimega Aaloe Apteegid OÜ) esitas 2019. aasta märtsis ravimiametile üldapteegi tegevusloa taotluse, soovides avada Tallinnas Rimi toidukaupluse teenindussaalis apteek.

Ravimiamet jättis selle tegevusloa taotluse rahuldamata, kuna apteegi rajamine toidupoodi ei vasta ravimiseaduse eesmärgile tagada sõltumatu ja kättesaadav apteegiteenus, mis oleks teiste teenusepakkujate teenustest ja kaupadest selgesti eristatav.

Aaloe Apteegid vaidlustas 2019. juulis ravimiameti keeldumise. Tartu halduskohtus jättis 2020 juulis kaebuse rahuldamata ning nõustus ravimiameti otsuse ja põhjendustega.

Aaloe Apteegid vaidlustas halduskohtu otsuse Tartu ringkonnakohtus.

Teisipäeval avaldas Tartu ringkonnakohus lahendi, millega jättis Aaloe Apteekide apellatsioonkaebuse rahuldamata.

Ringkonnakohus selgitas muu hulgas, et apteegiteenuse osutamise tegevusloa menetlus ei ole üksnes formaalne, vaid ravimiametil on õigus ja kohustus kontrollida ka apteegiteenuse turvalisust ja kättesaadavust ning teistest teenustest eristatavuse eesmärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles