Kõlvarti vastus kriitikale: punane värv veloteedel on hea (4)

BNS
Copy
Veripunased rattateed Tallinna kesklinnas.
Veripunased rattateed Tallinna kesklinnas. Foto: Madis Veltman

Kui meedias on palju kriitikat saanud Tallinna linnavõimu otsus värvida jalgrattateed punaseks, siis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et tema hinnangul on see lahendus hea.

«Rattateed on pälvinud palju kriitikat ja olen nõus, et osaliselt on see olnud ka objektiivne, kuid see, mis on praegu tehtud, ja suund, mis on valitud, on suuremas plaanis õige,» ütles Kõlvart kolmapäeval Tallinna linnavalitsuse pressibriifil.

«Esimene samm on tehtud, linnaruum muutub, inimesed on saanud signaali, et linnaruum peab tulevikus välja nägema teistmoodi, kuid kindlasti neid lahendusi annab arendada ja parandada,» lisas Kõlvart.

Tema sõnul on plaan, et iga suure tee rekonstrueerimisega tulevad edaspidi püsivad lahendused, aga ka praegused lahendused ei ole 100-protsendiliselt ajutised ehk paljud praegu tehtud muudatused jäävad. «Ja olen isiklikult seda meelt, et ka jalgrattateede punane värv oli õige valik. Eesmärk oli anda inimestele signaal, kuidas on linnaruum muutunud, ja tuua sellele vajalikku tähelepanu,» ütles Kõlvart.

Ta meenutas, et linnavõim on seda lahendust ka varem tutvustanud, kui avalikustati Tallinna rohelise pealinna esitlus. «Muu hulgas oli avaldatud see, mis värv jalgrattateede märgistamiseks sai valitud, ning kindlasti paljud ka märkasid, et me ei ole selles osas originaalsed ehk paljudes Euroopa linnades on valitud selleks just punane värv,» ütles Kõlvart.

«Selliseid samme on palju ja tuleb veel. Ja kõige tähtsam on mõtteviisi muutus,» lisas Kõlvart.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles