Seeder Ratasele: Keskerakonna esimehel on aeg vaadata peeglisse (7)

Copy
Helir-Valdor Seeder ja Jüri Ratas.
Helir-Valdor Seeder ja Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas täna, et erakond Isamaa väited tervise- ja tööminister Tanel Kiige (KE) sõnade kohta annavad hoogu juude konspiratsiooniteooriatele. Erakonna esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul ei ürita nad levitada vandenõuteooriaid, vaid nad tahavad saada valitsuselt tõest ja selget infot. 

«Keskerakonna esimees Jüri Ratas viskus väga ebaõnnestunult oma poliitilise lemmiklapse Tanel Kiige kaitsele ning soovib kohalikke valimisi ja koroonakriisi kasutada kaitsekilbina, et valimiste eel ja koroonaviiruse leviku tingimustes ei tohiks enam mingisugust kriitikat teha. Ratase vassimine Isamaa avalduse kohta, et pole vahet kas vaktsineerida või mitte, näitab, et Keskerakonna esimees on kaotanud närvid,» sõnas Seeder.

Ta lisas, et Kiige juhtimine on olnud nõrk ning ametis olles on tal olnud palju ebaõnnestumisi, mistõttu tõstab erakond häält ning nõuavad ministri tagasiastumist. 

«Isegi kui vaktsineeritud inimene levitab koroonaviirust neli korda vähem kui vaktsineerimata inimene, ei saa valitsus järjepidevalt alates juulikuust väita, et vaktsineeritud inimene on nakkusohutu inimene. See ei ole vettpidav argument inimeste täielikult nakkusohutuks liigitamisel. Meie hinnangul tekitab selline väär kommunikatsioon rahva seas võltsturvalisust, aitab kaasa viiruse levikule ning tuleb lõpetada.»

Seeder vastas Ratasele, et erakond ei levita vandenõuteooriaid, vaid usaldab teadlasi. «Meie andmed pärinevad sel augustil avaldatud Tartu Ülikooli seireuuringust. Sellest selgub, et viirusekandja võib olla iga kahesajas vaktsineeritud täisealine.»

«Selle asemel, et tunnistada tervise- ja tööministri läbikukkumist, asub Ratas hoopis opositsiooni ründama ja leiab, et valitsuskoalitsiooni saamatuses ja Tanel Kiige valitsemisala skandaalides on süüdi opositsioonierakonnad. Keskerakonna esimehel on aeg vaadata peeglisse ja kutsuda Tanel Kiik ministriametist tagasi.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles