Investeerimiskelmid petsid kahelt naiselt välja üle 27 000 euro

BNS
Copy
Raha
Raha Foto: Mihkel Maripuu

Internetis investeerimisvõimalusi lubanud internetikelmid petsid hiljuti kahelt naiselt välja üle 27 000 euro.

14. septembril teatati politseile, et augusti alguses tegi 55-aastane naine ühele investeerimisplatvormile konto ning kandis sinna esimese sissemakse.

Seejärel võtsid erinevad inimesed temaga ühendust ning üritasid teda veenda laenu võtma. Naine kandis 300 eurot ühe mehe pangakontole eesmärgiga investeerida ning võttis seejärel erinevatest kiirlaenuasutustest laenu.

Praeguseks on naine tagasi saanud ainult 300 eurot, mille ta kandis võõra mehe pangakontole. Esialgsel hinnangul on talle tekitatud varaline kahju ligi 13 080 eurot.

15. septembril teatati politseile, et 79-aastane naine leidis Facebooki lehelt investeerimisvõimalust pakkuva reklaami. Reklaam juhatas ta veebilehele, kus ta täitis ära ankeedi oma kontaktandmetega. Mõne aja pärast helistati talle ning paluti tema arvutile ligipääsu AnyDesk programmi abil.

Naine võimaldas kelmidele oma arvutile ligipääsu ning kelmid tegid programmi abil mitu ülekannet, mille naine kinnitas mobiili-ID PIN-koodidega. Kuna näiliselt naise investeeringud järjest kasvasid, siis soovis ta raha oma pangakontole tagasi kanda, kuid see tal ei õnnestunud. 

Esialgsel hinnangul on naisele tekitatud varaline kahju ligi 14 505 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles