3 praktilist nõuannet energiataseme tõstmiseks

Herbalife
Copy
Foto: Herbalife

Energiapuudus on tänapäevase elustiili juures levinud probleem. Paljud mõtlevad kindlasti – miks? Sageli on energiapuuduse peamiseks põhjuseks just see, et hommikust õhtuni on kiire ning sealjuures tarbitakse vaid kohvi ja madala toiteväärtusega toitu. Ülemaailmse toidulisanditega tegeleva ettevõtte Herbalife Nutrition eksperdid jagavad praktilisi nõuandeid, mida enda ellu integreerida ning seeläbi päevast energiavoogu parandada.

Mida tasakaalustatumalt me päeva jooksul energiat tarbime, seda produktiivsemad ning leidlikumad me oleme. Selleks, et enda energiatarbimist optimeerida, on tähtis õppida, kust me energiat saame ja kuidas seda säilitada.

Herbalife Nutrition eksperdite sõnul on toit meie keha jaoks justkui energia kujul kütus. Meie keha saab energiat lagundades selliseid toitaineid nagu rasvad, süsivesikud ja valgud. Kõik need makrotoitained täidavad tähtsat rolli: süsivesikud on kiire kütus, rasvad on väga energiamahukad ja valgud on meie keha jaoks viimane energiaallikas, kuna valke kasutab meie keha eelkõige rakkude ehituses.

Lisaks toidule mõjutavad meie energiat igapäevaselt mitmed muud tegurid, näiteks füüsiline aktiivsus ja stressitase, kuid sellele vaatamata tuleb arvestatav osa vitamiine ja mineraale meie kehasse just toiduga. Need vitamiinid ja mineraalained on äärmiselt vajalikud kõikide meie kehasüsteemide, sealhulgas närvisüsteemi, toimimiseks.

1. Söö energia saamiseks, mitte kõhu täitmiseks

Herbalife Nutritioni ekspertide sõnul on tasakaalustatud toitumine kogu päeva stabiilse energiavoo alus. Soovitatav on süüa 3 korda päevas, sealhulgas hommikusöök ja kaks vahepala. Kuna meie keha toodab energiat toidust, siis on optimaalseks energiavahetuseks vaja saada piisavas koguses kõiki makro- ja mikrotoitaineid. Vastasel juhul võime tunda väsimust ja loidust. Iga toitumissüsteemi aluseks on optimaalne kogus proteiini ehk valku, sest valgud osalevad kudede parandamises ja ehitamises ning toimivad ka pikaajalise energiaallikana.

„Oluline on meeles pidada, et ilma õige koguse proteiinita võib energiaprotsesside toetamine olla keeruline. Siinkohal tahaksin lisada, et Herbalife Nutrition on välja töötanud 12 erinevat tooteprogrammi, millest igaüks keskendub kindlale heaolu eesmärgile. Kõik tooteprogrammide tooted toimivad justkui pusletükid – üksteist täiendades moodustavad need tasakaalustatud toitumise aluse. Näiteks võib tooteprogramm „Energia”, olla eriti kasulik neile, kes soovivad alternatiivset lahendust igapäevase energiavoo loomiseks,“ selgitas Herbalife Nutritioni toitumis- ja iluekspert Irina Lizun.

„„Energia“ tooteprogrammi järgides näete, et Herbalife Nutrition Formula 1 proteiinikokteili igapäevane kasutamine on mugav ja tervislik alternatiiv kõrge kalorisisaldusega toidule. See sisaldab teie keha jaoks vajalikke mikro- ja makrotoitaineid ning sobib hästi inimestele, kes soovivad midagi kiiresti kaasa haarata. Veel üheks alternatiiviks kiire energialaengu soovi korral on toidukorra asendaja Express batoon, mis on madalama kalorsusega ning sisaldab tasakaalustatult peamisi toitaineid nagu valgud ja kiudained*,“ lisas Lizun.

Ta lisab, et igal tooteprogrammil on 3 taset, millest igaüks pakub erinevat tootevalikut inimese valitud eesmärgil - baasvalik, laiendatud valik ja täiustatud valik tooteid.

Foto: Herbalife

2. Väsimuse seljatamiseks tee trenni

Paljud meist on kas treeningu ajal või pärast seda kogenud eufooriasarnast tunnet, mis on võrreldav energialaengu ja õnnetundega. Tegu pole salapärase maagiaga, vaid hoopis keemiliste protsessidega, mis toimuvad meie kehas nii treeningu ajal kui ka selle järgselt. Õnnehormoonid nagu serotoniin, dopamiin ja endorfiinid võivad trenni ajal meie ajus vabaneda, pakkudes eelmainitud eufooriasarnast tunnet.

"Isegi kiire 10-minutiline jalutuskäik võib sinu energiat ja tuju tõsta. Rääkides kiiretest energialaengut andvatest vahenditest, mis meile enne treeningut abiks on, on üks minu lemmikuid Herbalife Nutrition Liftoff*. Soovitan Liftoffi võtta 30-60 minutit enne trenni algust. See sisaldab kofeiini ja guaraani koos C -vitamiiniga, mis üheskoos aitavad väsimust vähendada ja treeninguks energiat anda," rääkis Herbalife Nutritioni fitness ekspert Linda Patkovska.

Foto: Herbalife

3. Loo oma igapäevane rutiin energia kogumiseks

Väikesed asjad on olulised ja meie igapäevased otsused on seotud energiaga, mis omakorda mõjutab teie võimet oma aega hästi kasutada. Seetõttu on oluline kehtestada lihtsad igapäevased harjumused, mis aitavad energiat ja tootlikkust suurendada.

Fitnessiekspert Linda Patkovska märgib ühe olulise igapäevase harjumusena ära klaasi vee joomise kohe pärast ärkamist. See aitab meie kehal, mis öö läbi magamise ajal tööd tegi, veevarusid taastada. Hommikul duši all 3-5 korda külma-kuuma vee kiire vahetamine ehk kontrastdušš võib parandada meie vereringet. Veel võib näiteks 10-15 minuti pikkune kerge füüsiline tegevus nagu jooga või lihtsamad venitusharjutused** tõsta kehatemperatuuri, parandada verevoolu ning hapniku tarbimist.

"Oluline on meeles pidada, et teie unerežiim mõjutab otseselt teie enesetunnet järgmisel hommikul. Soovitan kasutada Herbalife Nutrition Niteworks *** toidulisandit, mis on samuti tooteprogrammis “Energia”. See öine toidulisand sisaldab L-arginiini ja L-tsitrulliini, mis aitab meie kehal toota rohkem lämmastikoksiidi, mis omakorda hõlbustab meie südame, aju ja teiste organite head vereringet,“ soovitab L. Patkovska.

Külasta Herbalife Nutrition kodulehte www.herbalife.ee, et saada rohkem informatsiooni tooteprogrammide kohta ning leida endale personaalne konsultant
 

*Kui kliendil on ravi pooleli või tal on kroonilisi haigusi, tuleb enne toitumise muutmist ning Herbalife Nutrition toodete kasutamist konsulteerida arstiga.

**Toidulisandid ei asenda tervislikku ja tasakaalustatud toitumist.

*** Enne füüsilise koormuse reguleerimist on soovituslik konsulteerida spetsialistiga

Copy
Tagasi üles