Soini tegi rootsi keeles rääkimisse pausi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste liider Timo Soini
Põlissoomlaste liider Timo Soini Foto: SCANPIX

Põlisoomlaste liider Timo Soini otsustas rootsi keeles kommentaare enam mitte jagada ja seda kuni sügiseste kohalike valimisteni.

Soini otsus tuli avalikuks, kui ta täna keeldus parlamendis rootsi keeles vastamast ajakirjaniku küsimusele, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Otsuse taga on hämming, mida tekitas Soini vihje pärast presidendivalimiste esimest vooru, kui ta YLE-le rootsi keeles antud intervjuus vihjas, et annab teises voorus hääle roheliste kandidaadile Pekka Haavistole.

Soini ei leidnud siis päris õigeid sõnu ja maailmale levis sõnum niisugusel kujul, mida Põlissoomlaste juht tegelikult ei mõelnud. See sai selgeks poliitiku hilisemas täpsustuses.

«Karistan end rootsi keele halva oskuse tõttu. Selle pärast tekkis minu presidendikandidaadi eelistuste osas segadus,» kirjutas ta hiljem oma blogis.

Täna kinnitas mahlakat soome keelt rääkiv poliitik, et alustab rootsi keele õppimist. «Kuna ma ei oska ennast teha rootsi keeles mõistetavaks, siis ma harjutan ja vaatame pärast valimisi, et kuidas mul läheb,» lisas ta.

Soome keeles antud intervjuudes Soini teise vooru eelistuste osas segadusi polnud ja tema toetus Koondpartei kandidaadile Sauli Niinistöle oli üheselt selge.

Kohalikud valimised leiavad Soomes aset selle aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles